200'ün üzerinde asker ve sivile gözaltı kararı

200'ün üzerinde asker ve sivile gözaltı kararı

"Fethullahçı Terör Örgütü'ne" (FETÖ) yönelik bu sabah çeşitli illerde başlatılan operasyonlar kapsamında 200'ün üzerinde asker ve sivil hakkında gözaltı kararı olduğu duyuruldu

A+A-

Temmuz ayındaki darbe girişiminin arkasında "FETÖ"nün bulunduğunu açıklayan hükümet, bürokraside görevden alma operasyonları başlatmış, "FETÖ" üyesi olduğu belirtilen kişilere yönelik gözaltı ve tutuklamalar gerçekleştirilmişti.

Haber televizyonları bu sabah Konya merkezli 17 ilde başlatılan operasyonda 74 asker hakkında gözaltı kararı bulunduğunu duyurdu ve soruşturma kapsamında bazı pilotlar gözaltına alındı.

Haberlerde, Antalya merkezli "FETÖ" operasyonlarında dokuz ilde 43, Tekirdağ merkezli yedi ilde 37, Kırıkkale merkezli yedi ilde ise 25 ayrı gözaltı kararı verildiği belirtildi.

Haberlere göre Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'ndeki operasyonlarda yedi, Balıkesir merkezli 'ByLock' operasyonunda ise 24 gözaltı kararı çıktı.

'ByLock'un "FETÖ" üyelerinin gizli yazışma programı olduğu belirtiliyor. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.