ABD borsaları düşüşle kapandı

ABD borsaları düşüşle kapandı

ABD piyasaları, kar ve gelirlerdeki artışa rağmen başkanlık seçimleri öncesi cansız

A+A-

Yaklaşan başkanlık seçimleri ve Fed'in Aralık ayında faiz artıracağı beklentileri, kurumsal kar ve gelirlerin getirdiği toparlanmayı silip süpürüyor.

Son 6 çeyreğin en iyi bilanço sezonu, piyasaları üç aylık uyuşukluğundan kurtaramıyor. 15 gün önce Alcoa Inc. ile başlayan kar açıklamalarının ortalaması analist tahminlerinin neredeyse yüzde 6 üzerinde seyrettiği halde, S&P 500 Endeksi kıpırdamıyor.

S&P 500 Endeksi, New York saatiyle 16:00'da yüzde 0.3 düşerek 2,133.11'e geriledi. Endeks, öğleden sonraki işlemlerde, medya ve perakende şirketlerindeki düşüşle kayıplarını genişletti.

Pacific Heights Asset Management LLC başkanı Michael Cuggino, "Politik belirsizlik, şirketleri ve yatırımcıları da etkiliyor" dedi ve "Genel olarak 'Şu işi geliştirmek ve uygulamaya dökmek için biraz bu önümüzdeki soruların cevaplanmasını bekleyelim' algısı hakim. Fed de bir kapalı kutu" diye konuştu.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.