ABD borsaları yüzde 50 gerileyebilir

ABD borsaları yüzde 50 gerileyebilir

ABD eski kongre üyelerinden Ron Paul, "Hisse senedi piyasasında yüzde 50 geri çekilme olasılığı akla yatkın" dedi

A+A-

ABD Kongresi'nin eski üyelerinden Cumhuriyetçi Ron Paul, Wall Street'te ağır bir satışın yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Washington'un işlevlerinde bozulmanın artmakta olduğuna inanan Paul, bu durumun Wall Street'te acılara yol açabileceğini belirtti. "Yüzde 50 seviyesine geri çekilme makul görünüyor" diye konuşan Paul, yaptığı hesaplamalara göre S&P 500'ün 1.212, Dow Jones Sanayi Endeksi'nin 10.837 puana kadar gerileyebileceğini ifade etti.

Washington'da şu anda çok fazla kaos olduğunu, "öngörülemez bir başkan"ın görevde olduğunu belirten Paul, ancak hisse senedi piyasasında yaşanacak bir çöküşün sorumlusunun Trump olmayacağını savundu. Paul, "Bu herkesi sorumluluğu olacak.

Son anda Trump'ın yaptığı bir şey olmayacak. Eğer piyasa yarın çökerse ve büyük bir bunalıma girersek, bunu 6 ayda Trump yapmış olmayacak. Bunun sorumlusu 6 veya 10 yıldır karşı karşıya kaldığımız problemler olacak" diye konuştu.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.