ABD, dolardaki yükseliş için kendini suçlamalı

ABD, dolardaki yükseliş için kendini suçlamalı

Almanya Merkez Bankası Bundesbank, (kısa adı ile Buba) doların euro karşısında son dönemde yaşadığı yükseliş nedeniyle ABD'nin Almanya'yı değil kendini suçlaması gerektiğini söyledi.

A+A-

Almanya Merkez Bankası Başkanı Jens Weidmann, Donald Trump'ın danışmanlarından birinin Almanya'nın euroyu zayıf tutarak, ABD'yi sömürdüğü yönündeki açıklamalarını "Bunlar saçmalıktan da öte değerlendirmeler" ifadeleri ile eleştirdi. 

Weidmann, "Dolarda son dönemde yaşanan yükselişler büyük ölçüde yeni hükümetin siyasi duyuruları tarafından tetiklendi." ifadelerini kullandı. 

Öte yandan Weidmann, uzun süredir devam eden canlandırma önlemlerinin ve aşırı gevşek para politikası uygulamalarının ECB'nin enflasyon hedefine ulaşır ulaşmaz geri çekilmesi gerektiğini vurguladı ve bu konuda, "Aşırı gevşek para politikası uygulamaları, Avrupa'nın devam eden sorunlarını çözmez ve fiytat istikrarı hedefi buna izin verdiği an bu önlemler geri çekilmeye başlanmalı" yorumlarında bulundu. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.