ABD, Musul'da Türkiye'nin de olmasını istedi

ABD, Musul'da Türkiye'nin de olmasını istedi

ABD Savunma Bakanı Türkiye'de temaslarını sürdürüyor. Barzani'ye yakınlığı ile bilinen Rudaw, Carter'ın Türkiye'nin de Musul'da olması gerektiğini söylediğini ileri sürdü

A+A-

ABD Savunma Bakanı Türkiye'de temaslarını sürdürüyor. Barzani'ye yakınlığı ile bilinen Rudaw, Carter'ın Türkiye'nin de Musul'da olması gerektiğini söylediğini ileri sürdü. İşte sitedeki o haber: 

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Türkiye’nin Musul operasyonunda olması gerektiğini söyledi. ABD Savunma Bakanı Carter, bugün Ankara’da önce Başbakan Binali Yıldırım’la, ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüştü.

Carter'ın Ankara temaslarında Bağdat ile Ankara arasında yaşanan Başika krizi, Musul operasyonu ve Suriye'deki gelişmeler ele alındı.

Görüşmelerin ardından Carter, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni (TBMM) ziyaret etti. Ziyarette basın mensuplarına açıklama yapan ABD’li Bakan, “Türkiye'nin güçlü bir müttefiki olmaya devam edeceğiz” dedi. Carter, Musul operasyonuna Türkiye'nin katılması gerektiği mesajını verdi.

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.