ABD ve Fransa'dan Kavala hakkında açıklama

ABD ve Fransa'dan Kavala hakkında açıklama

İşadamı ve Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala'nın gözaltına alınması ile ilgili olarak ABD e Fransa açıklama yaptı.

A+A-

İşadamı ve Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala'nın gözaltına alınması ile ilgili olarak ABD ve Fransa açıklama yaptı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert haftalık basın toplantısında Kavala'nın İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alınmasına ilişkin soru üzerine Nauert, "Türkiye'de gözaltına alınan, akademisyen, gazeteci, sivil toplum örgütü üyeleri ve aktivistlerle ilgili konuştu. Nauert, tutuklamalarda 'kanıt yetersizliği olduğunu belirtirken, bu durumdan dolayı kaygılı olduklarını" dile getirdi.

Nauert, "Türkiye'de yapılan tutuklamalarla ilgili endişlerimizi Türk hükümetine defalarca ilettik" dedi.

Fransa: Yakından izliyoruz

Kavala'nın gözaltına alınması ile ilgili bir tepki de Fransa'dan geldri. Fransa Dışişleri Sözcüsü Agnes Romatet-Espagne, Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı, iş adamı ve Türkiye’de sivil toplumun önde gelen isimlerinden Osman Kavala’nın gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Agnes Romatet-Espagne, “Bu davadaki gelişmeleri çok yakından takip edeceğiz” dedi.

Fransız sözcü Kavala’yı ‘Türkiye’de kültürel hayatın ve sivil toplumun en önemli ve en saygın isimlerinden biri’ olarak nitelediği basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Diğer Avrupa ülkeleri ülkeleri gibi Fransa da Kavala ile düzenli olarak işbirliği yapıyor. Kendisi, elçiliğimizle düzenli olarak muhatap oluyor. Bu davadaki gelişmeleri çok yakından takip edeceğiz.”

Osman Kavala'nin eşinden açıklama

Gözaltına alınan Osman Kavala'nın eşi Ayşe Buğra Kavala, "Soruşturma ve yargı makamlarının bu hatayı süratle düzelteceğine inanıyoruz" dedi.

Buğra açıklamasında, "Konunun henüz soruşturma aşamasında olması nedeniyle, bu noktada acele değerlendirmeler yapmanın çok doğru olmadığını düşünmekteyiz. Kanaatimiz Osman Kavala hakkında bir yanlış anlamanın olduğu yönündedir. Kaldı ki, soruşturma ve yargı makamlarının bu hatayı süratle düzelteceğine inanıyoruz" dedi.

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.