ABD'nin ekonomik görünüm riski devam ediyor

ABD'nin ekonomik görünüm riski devam ediyor

Chicago Fed Başkanı Charles Evans, ABD ekonomisine aşağı yönlü risklerin hakim olmaya devam ettiğini söyledi.

A+A-

Evans, "İyi bir geleceğin ABD ekonomisi için en olası sonuç olduğunu düşünmeye devam etmekle birlikte, hem büyüme hem de enflasyon için tahminlerine yönelik bir dizi aşağı yönlü risk var" diye konuştu. Bununla birlikte Fed faiz oranında, veriler iyileştikçe küçük ve kademeli artışlar yapılmasında değer görmeyi sürdürdüğünü ifade eden Evans, "Fed'in şu an ile yıl sonu arasında 2 tane 25 baz puanlık faiz artırmasının uygun olabileceğini düşünüyorum" dedi. Ancak Evans, çekirdek enflasyon yüzde 2 seviyesini sürdüreblir bir temelde yakalayana kadar faizin yüzde 0,25-0,50 aralığında tutulması yönünde de makul nedenler ortaya konulabileceğini, bu konunun çekici gelebileceğini de vurguladı.

Evans, faiz artırım beklentilerinin azalmasından fayda sağlayan bir ekonomide bu yıl 2'den fazla faiz artırmanın problemler yaratabileceğini de vurguladı. Evans, uzun süreden bu yana Fed'in faiz artırımı konusunda ihtiyatlı olmasını savunuyor. Evans, FOMC'nin oy verme hakkı olan bir üyesi değil.


İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.