AB'nin tek bir Maliye Bakanı olacak

AB'nin tek bir Maliye Bakanı olacak

Almanya Başbakanı Angela Merkel, yapısal çerçevenin hazır olması halinde Euro Bölgesi'nin ortak bir maliye bakanı ve bütçesi olması önerisi üzerinde düşünebileceklerini söyledi.

A+A-

Almanya Başbakanı Angela Merkel, yapısal çerçevenin hazır olması halinde Euro Bölgesi'nin ortak bir maliye bakanı ve bütçesi olması önerisi üzerinde düşünebileceklerini söyledi. Merkel böylece Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un uzun zamandır dile getirdiği Euro Bölgesi reformlarına yeşil ışık yaktı.

BBC'nin haberine göre, Almanya'nın başkenti Berlin'de iş dünyasının temsilcileriyle bir araya gelen Merkel, Macron'un önerilerini göz önünde bulunduracağını söyledi.

Merkel, "Eğer gerçekten de ekonominin yapısını güçlendirecek ve mantıklı adımlar atacaksak bir euro bütçesini düşünebiliriz" dedi.

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble da geçen ay benzer bir açıklama yapmıştı.

Berlin yönetimi daha önce ise genelde bu tip önerilere Alman vergi mükelleflerinin üzerindeki yükü artıracağı gerekçesiyle karşı çıkıyordu.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.