Akbank tavsiyesi yukarı yönlü revize edildi

Akbank tavsiyesi yukarı yönlü revize edildi

İş Yatırım dün açıklanan ilk çeyrek bilançosundan sonra Akbank hisseleri için tavsiyesini ve hedef fiyatını yukarı yönlü revize etti

A+A-

İş Yatırım dün açıklanan ilk çeyrek bilançosundan sonra Akbank hisseleri için tavsiyesini ve hedef fiyatını yukarı yönlü revize etti. Raporda şu değerlendirme yapıldı:

Kapanış (TL) : 9.7

Hedef Fiyat (TL) : 10.2

Öneri :TUT

Getiri Potansiyeli: %: 5.15

Akbank 1Ç17 Kar Analizi: Güçlü görünüm, SAT'tan TUT'a çekiyoruz

1Ç2017 Karı beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Akbank 2017’nin ilk çeyreğinde TL 1,404mn solo net kar açıklayarak piyasa beklentisi olan TL 1,249mn ve İş Yatırım beklentisi olan 1,260mn’u aştı. Yıllık olarak %30 artışa karşılık gelen net kar büyümesi bankaya %17.4 gibi yüksek bir öz kaynak karlılığı getirmiş oluyor. Bu geçen senenin aynı döneminde ve bu sene için hedef konulan %15’in oldukça üzerinde bir gerçekleşme. Menkul kıymetlerden alınan faizlerin güçlü seyri ve kısa vadeli fonlama maliyetlerinin beklentilerin altında kalmasıyla banka ilk çeyrekte daha iyi bir net faiz gelirine ulaşarak düzeltilmiş net faiz marjını yıllık bazda 54 baz puan artırmış oluyor. Diğer gelir ve gider kalemleri beklentilere uygun gelişirken Akbank’ın aktif kalitesinin tahminlere göre daha iyi bir görüntü sergilediğini 
görüyoruz. Yönetimin bütün yıl için belirlediği ve bizim tahminlerimizin de o yönde olduğu risk maliyetinin (provizyonlar/ortalama kredi) ilk çeyrekte 52 baz puan gibi rekor düşük bir seviyede oluşu bankanın karlılığını bu sene çok olumlu destekleyecek. Açıklanan sonuçların piyasalar tarafından olumlu karşılanacağını düşünüyoruz.

2017 tahminleri aşılacak. Kuvvetli 1Ç sonuçlarından sonra banka için yıl sonu kar tahminimizi TL 5 milyardan TL 5.3 milyara yükseltiyoruz. Banka için belirlediğimiz sürdürülebilir öz kaynak karlılığını 10 baz puan arttırarak %16.5’a çekiyoruz. Burada bankanın provizyon kapsama rasyosunun özellikle UFRS 9 un devreye girme tarihi olan 2018’den sonra sektör ortalamalıran gelecek olması ve bunun banka öz kaynak karlılığına yaklaşık 80-100baz puan olumlu katkısı da yansıtılmaya başlandı. Banka için önerimizi SAT’tan TUT’a hedef değerimizi ise TL 8.90’dan TL 10.2’ye yükseltiyoruz.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.