Akıncı Hava Üssü kapatılacak

Akıncı Hava Üssü kapatılacak

Başbakan Binali Yıldırım 15 Temmuz darbe girişiminin ana üslerinden biri olarak değerlendirilen Akıncı Hava Üssü'nün kapatılacağını söyledi

A+A-

Başbakan Binali Yıldırım 15 Temmuz darbe girişiminin ana üslerinden biri olarak değerlendirilen Akıncı Hava Üssü'nün kapatılacağını söyleyerek, şehir içindeki kışlaların şehir dışına alınacağını kaydetti.

Yıldırım, şehir içindeki Hasdal, Etimesgut, Mamak, Güvercinlik gibi askeri tesislerin de kapatılacağını söyledi.

15 Temmuz darbe girişiminin ana üslerinden olduğu iddia edilen Akıncı Üssü'nün yakınlarındaki Ankara'nın Kazan ilçesinde halka seslenen Yıldırım şunları kaydetti:

"Hainlerin yuvalandığı Akıncı Üssü kapatılacak. Ankara'da ve İstanbul'da tankların çıkarıldığı, helikopterlerin kaldırıldığı bütün kışlaları kapatıyoruz. Milletin üzerine tank yürütenler, bundan sonra artık tankları bulamayacaklar. Orada Ankara'nın insanlarının vakit geçirdiği güzel mekanlar olacak. Ne işi var tankların Ankara'nın, İstanbul'un içinde? Düşman Ankara'da, İstanbul'da değil. Düşmanın olduğu yer bellidir."

Darbe girişiminin sorumlusunun ABD'de bulunan Fethullah Gülen olduğunu da belirten Yıldırım, gazetecilerin soruları üzerine, kapatılacak üslerle ilgili sözlerine açıklık getirerek, şehir içindeki Hasdal, Etimesgut, Mamak, Güvercinlik gibi askeri tesislerin kapatılacağını kaydetti.

Yıldırım, "Hain darbe teşebbüsünün merkezi Akıncılar, orayı kapatacağız. Hava üslerinden Akıncı kapatılacak, diğer hava üsleriyle ilgili bir şey söylemedim, onu düzeltelim. Ama şehrin içinde tankların, zırhlı araçların bulunduğu yerleri de kapatacağız, onları şehir dışına alacağız. Nerden tank çıkmışsa o kışlayı kapatacağız" diye konuştu.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.