Alarko Holding için AL tavsiyesi

Alarko Holding için AL tavsiyesi

İş Yatırım, Alarko Holding için 'AL'  tavsiyesinde bulundu

A+A-

İş Yatırım, Alarko Holding için hedef fiyatını 7,2 TL, tavsiyesini AL' olarak açıkladı. 
İş Yatırım konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Alarko Holding'in Havaray projesi için vermiş olduğu teklif devre dışı kaldı Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray projesi için Alarko Holding'in, Doğuş İnşaat'ın, Cengiz İnşaat'ın ve KMB Çelikler'in vermiş olduğu teklifler ihale şartnamesine uygun olmadığı gerekçesi ile değerleme dışı bırakıldı. 1.29 milyar TL'lik teklifi ile Alarko Holding en iyi teklifi, Doğuş İnşaat ise en iyi 2. teklifi vermişti. İhalede geriye Gül ermak+Nurul ve Yapı Merkezi kaldı.

İdare ihaleye bu iki firmanın teklifi ile devam edebileceği gibi ihaleyi yeniden düzenleme kararı alabilir. İhalenin yeniden düzenlenmesi durumunda biz Alarko Holding'in ihaleye yeniden gireceğini düşünüyoruz. Proje'nin Alarko Holding'in değerlemesine etkisini hisse başı yaklaşık 0.2 TL olarak hesaplamıştık. Bu da dünkü kapanışa göre hisse fiyatının yaklaşık %3'üne denk geliyor. Haber Alarko Holding hisselerinde bugün satışa neden olacaktır. Biz Alarko Holding için 7.2 TL/hisse olan hedef değerimizi koruyor ve AL tavsiyemizi yineliyoruz."


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.