Altın 10 ayın en düşük seviyesinden yükseldi

Altın 10 ayın en düşük seviyesinden yükseldi

Altın, teknik göstergenin aşırı satım durumunu işaret etmesi ile birlikte Şubat ayından bu yana en düşük seviyesinden yükseldi

A+A-

Altın, teknik bir göstergenin düşüşün aşırı olduğunu işaret etmesinin ardından 10 ayın en düşük seviyesinden yükseldi.

Spot altın yüzde 0.7 yükselerek ons başına 1,178.77 dolara kadar çıktıktan sonra, Singapur saati ile 09:34'te 1,173.61 dolara geldi.

Altın Pazartesi günü gün içinde yüzde 1.7 kadar düşerek 1,157.26 dolar ile 5 Şubat'tan bu yana en düşük seviyesini gördü.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Pazartesi günü yaklaşık 3 haftanın en düşük seviyesini görmesinin ardından fazla değişmedi.

Altının 14 günlük RSI göstergesi önceki beş seansta 30 seviyesinin altında kaldı ve bu durum, bazı traderlar ve analistler için piyasanın aşırı satım durumunda olduğunu işaret ediyor.

Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları 17 gün üst üste düştü ve Mart 2015'ten bu yana en uzun düşüş dönemini gerçekleştirdi. Varlıklar Pazartesi günü 5.1 ton düşerek 1,854 ton ile Haziran ayından bu yana en düşük seviyesine indi.

Spot gümüş yüzde 0.6 yükselirken, platin yüzde 0.5 ve palladyum yüzde 0.4 değer kazandı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.