Altın fiyatları zirve yaptı

Altın fiyatları zirve yaptı

Uluslararası piyasalarda, Hazine tahvilleri altın ile birlikte yükselirken ABD hisseleri kayıplarını sildi

A+A-

Hazine tahvilleri yükselişinin dördüncü gününe girerken altın, yatırımcıların Avrupa'daki politik riskleri değerlendirmesiyle birlikte güvenli liman varlıklarına talebin sürmesine bağlı olarak üç ayın en yüksek seviyesine çıktı. ABD hisse senetleri ise ham Petrol ün varil başına 52 doların üzerine çıkmasının ardından kayıplarını sildi.

S&P 500 Endeksi, günün erken saatlerinde gerçekleştirdiği kayıplarını silmesinin ardından yatay seyrediyor. Enerji üreticileri, ABD'de benzin arzında gerçekleşen beklenmedik düşüşle yükselen Petrol ün ardından yukarı yönde hareket etti. 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi yüzde 2.34'e indi. Altın ons başına 1,240 doların üzerine çıkarken ham Petrol aşırı arz sinyallerine bağlı olarak geriledi. Bloomberg Dolar Spot Endeksi, 3 gün içerisinde ilk kez geriledi.

Donald Trump'ın başkanlığa gelmesiyle piyasalarda gbaşlayan yukarı yönlü hareket, gücünü yitirmeye devam ediyor. Yatırımcılar hala hükümetin uygulayacağı büyüme yanlısı politikalar hakkında daha fazla ipucu bekliyor. Yaşanan son finansal krizden bu yana gerçekleşen en iyi kar açıklamalarına rağmen hisse senetleri yukarı yönde hareket edemiyor. Makroekonomik belirsizlik, güvenli liman varlıklarına olan talebi arttırıyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.