Altın ikinci aydan bu yana en büyük aylık kazancına yöneldi

Altın ikinci aydan bu yana en büyük aylık kazancına yöneldi

Altın fiyatları, dolardaki zayıf seyrin etkisi ile, Şubat ayından bu yana en büyük aylık kazancına yöneldi.

A+A-

Altın fiyatları, Fed'in faiz artırımında yavaş gideceği beklentisinin doları zayıflatmasının etkisi ile Şubat ayından bu yana en büyük aylık kazancına yöneldi ve altı haftayı aşkın sürenin en yüksek seviyesi yakınında seyrediyor.

Spot altın bu ay yüzde 2.2 yükseldi ve bu, Şubat ayındaki yüzde 3.1'lik artıştan bu yana en yüksek değer kazancını işaret ediyor.

Metal ons başına 1,271.23 dolar ile 14 Haziran'dan bu yana en yüksek seviyesini gördükten sonra, fazla değişmeyerek, Singapur saati ile 09:18'de 1,269.10 dolarda kaldı.

Guotai Junan Futures, bilgilendirme notunda, "ABD GSYH büyüme verisi beklenenden zayıf çıktı ve enflasyondaki durgun seyir sürüyor. Bu durum Fed'in faiz artırımı beklentilerini zayıflatıyor," dedi ve "Altın ın kısa vadede daha da yükselme potansiyeli var" şeklinde görüş bildirdi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi Cuma günü, ABD'de büyümenin 2. çeyrekte beklenenden düşük çıktığını gösteren verinin ardından, Mayıs 2016'dan bu yana en düşük seviyesinden kapandı. Endeks bu ay yüzde 2.2 düştü ve üst üste beşinci ayı da kayıpla geçmeye yöneldi.

ABD ekonomisi 2. çeyrekte yüzde 2.7 büyümesi beklenirken yüzde 2.6 büyüdü.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.