Altın yatırımcısının yüzünü güldürdü

Altın yatırımcısının yüzünü güldürdü

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bu yılın ocak ayına ilişkin Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranlarını açıkladı

A+A-

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bu yılın ocak ayına ilişkin Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranlarını açıkladı.

Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) ve Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde ocak ayında en fazla reel getiriyi külçe altın sağladı. Buna göre, en yüksek aylık reel getiri, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 6,27, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 7,85 ile külçe altında gerçekleşti. Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde, yatırım araçlarından avro yüzde 3,91, dolar yüzde 3,15 ve BIST 100 endeksi yüzde 1,86 reel getiri sağladı. Buna karşılık mevduat faizi yüzde 3,12 ve devlet iç borçlanma senetleri (DİBS) yüzde 3,39 yatırımcısına kaybettirdi. TÜFE ile indirgendiğinde ise avro yüzde 5,46, dolar yüzde 4,68, BIST 100 endeksi yüzde 3,37 reel getiri sağlarken, mevduat faizi yüzde 1,68 ve DİBS yüzde 1,96 yatırımcısına kaybettirdi.


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.