Altın yükseliyor, dolar düşüyor

Altın yükseliyor, dolar düşüyor

Altın fiyatları, dolardaki zayıf seyirden destek bularak yükselişe geçti

A+A-

Altın fiyatları, hisse sentlerindeki küresel satış dalgası ve dolarda Kasım ayından bu yana görülen en uzun düşüş serisinin ardından güçlenen güvenli liman alımları ile birlikte üç haftanın en yüksek seviyesi yakınında tutundu.

Spot altın yüzde 0.2 yükselişle ons başına 1,246.97 dolara kadar çıktıktan sonra Singapur saatiile 10:39'da 1,245.22 dolara geldi. Metal Salı günü yüzde 0.9 yükselekrek 1,244.81 dolar ile 1 Mart'tan bu yana en yüksek kapanışını gerçekleştirdi.

Asya piyasalarında hisse senetleri, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin (S&P 500) reflasyon işlemlerinin zayıflaması ile birlikte Trump'ın seçilmesinden bu yana en sert düşüşünü gerçekleştirmesinin ardından değer kaybetti. Kyodo haber ajansına göre, Kuzey Kore bir füze denemesi daha yapmış olabilir.

Singapur'da IG Asia piyasa stratejisti Jingyi Pan, "Riskten kaçınmaya yönelik işlemler görülüyor," dedi ve "Kuzey Kore'nin nükleer programına ilişkin endişeler de altın fiyatlarını destekliyor" şeklinde görüş bildirdi.

ABD'nin 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi, son üç seansın her birinde yaklaşık dörder puan düştükten sonra bir baz puandan az düşerek yüzde 2.41'e indi.

Dünyanın en büyük altın destekli exchange traded fonu (ETF) SPDR Gold Trust'taki altın varlıkları Salı günü 4.15 ton artarak 834.4 tona çıktı.

Çin'de Şanghay Altın Borsası'nda işlem gören yüzde 99.99 saflıktaki altının gram fiyatı yüzde 1 yükselerek 278.57 dolara çıktı. Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda, Haziran vadeli altın kontratları yüzde 0.9 yükselerek gram başına 279.80 yuana çıakrken, Haziran vadeli gümüş yüzde 0.7 değer kazanarak kilogram başına 4,171 yuana ulaştı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.