Alüminyum devi Hongqiao Group zor durumda

Alüminyum devi Hongqiao Group zor durumda

Çinli alüminyum devi Hongqiao Group kredi sıkışıklığı ile karşı karşıya

A+A-

Dünyanın en büyük alüminyum üreticisi olan Hongqiao Group, dolandırıcılık suçlamaları nedeniyle denetçisi Ernst & Young ile kavga etmesisi sonrası hisse senetlerinde işlemleri durdurmak ve merkezi hükümetten yardım istemek zorunda kaldı. 

Hisse senetleri Hong Kong Borsası'na kote olan ve yaklaşık 60 bin kişiye istihdam sağlayan Hongqiao, iki kısa satıcının dolandırıcılık suçlamalarıyla karşı karşıya. Şirket'in yaptığı açıklamaya göre yapılan bu suçlamalar finansal istikrarı tehdit ediyor. 

Ernest & Young, Hongqiao'dan dolandırıcılık iddialarının bağımsız bir komisyon tarafından soruşturulmasını istemiş ve bu soruşturma tamamlanana kadar Şirket'in bağımsız denetimden geçmiş mali sonuçlarını yayınlamama kararı almış durumda. 

Borsaya yapmış olduğu bildirimlere göre 10 milyar dolar borcu olan Şirket'in kreditörlerin desteğini alamaması halinde 700 milyon dolar tutarında bir borç içirn temerrüte düşmesi olasılığı var. 

Hongqiao, Mart ayşı başında merkez hükümete mektup göndererek yardım talebinde bulundu. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.