Aras Kargo'da ortakların kavgası büyüyor

Aras Kargo'da ortakların kavgası büyüyor

Aras Kargo'nun yüzde 25 ortağı Austrian Post, yapılan açıklamaların karalama kampanyasına dönüştüğünü belirterek yasal yolları kullanacağını açıkladı

A+A-

Aras Kargo'nun yüzde 25 ortağı Austrian Post, yapılan açıklamaların karalama kampanyasına dönüştüğünü belirterek yasal yolları kullanacağını açıkladı

Aras Kargo’nun yüzde 25 hissesinin sahibi ve Avrupa’nın lider lojistik şirketlerinden olan Austrian Post, şirketin ortaklık yapısı ve hisse alım sürecine ilişkin olarak, pay sahibi Evrim Aras'ın gerçeğe aykırı beyanlarının bir karalama kampanyasına dönüştüğünü açıkladı.

Austrian Post tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Son günlerde çeşitli medya organlarında yer alan ve Aras Kargo’daki ortağımız Evrim Aras tarafından yapılan açıklamalar tamamen gerçeğe aykırı olup, kasıtlı olarak şirketimiz aleyhine yanlış bir kamuoyu algısı oluşturulmaya çalışılmaktadır.

Her şeyden önce şunu ifade etmek isteriz ki, basında yer alan ve Aras Kargo'ya kayyım atanmasına ilişkin mahkeme kararı, Aras Kargo tarafından belirtilenin aksine, İstanbul Anadolu 5. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından değil, İstanbul Anadolu 9. Asliye Ticaret Mahkemesi nezdinde devam eden davada bir ihtiyati tedbir olarak verilmiştir.

Aras Kargo'nun pay sahipleri arasında devam eden hukuki uyuşmazlık nedeniyle şirketin yönetimsel işlemlerinin sekteye uğramaması için, tüm pay sahipleri tarafından mahkemeden kayyım atanması talep edilmiştir. Bu talep üzerine mahkeme, Austrian Post'un talepleri doğrultusunda ve yalnızca Aras Kargo'nun acil yönetimsel işlerinin yürütülmesiyle sınırlı olarak görevlendirilmiş bir kayyım atanmasına karar vermiştir.

Önemle altını çizmek isteriz ki, mahkeme kararında da belirtildiği üzere şirkete atanan kayyım, Aras Kargo'nun yatırım, şirket yönetimi ve benzeri kritik kararlarının alınması hususunda yetkili kılınmayıp, yalnızca acil ve mahkeme kararında da açıkça belirtilen konularda işleri yürütmekle görevlendirilmiştir. Ancak ne yazık ki bu husus, Evrim Aras tarafından hem kamuoyu nezdinde hem de şirket içinde yanlış yansıtılmış olup, bu durum Türkiye'de yabancı yatırımcı konumunda olan şirketimizde de büyük bir rahatsızlığa yol açmaktadır.

“EVRİM ARAS’IN; ŞİRKETİN DEĞERİ VE SATIN ALMA TEKLİFLERİ KONUSUNDAKİ AÇIKLAMALARI GERÇEK DIŞI”

Çıkan haberlerde belirtilenin aksine Austrian Post, Aras Kargo’da yüzde 20 değil yüzde 25 oranında hisse sahibidir. Taraflar arasındaki sözleşme uyarınca şirketimizin Aras Kargo'daki hisse oranını artırma konusunda sözleşmesel bir hakkı bulunmaktadır ve bu hakkın kullanılmasına ilişkin olarak pay sahipleri arasında hukuki süreç devam etmektedir. Hisse sahipleri tarafından imzalanmış olan sözleşmede belirtilen hisse bedelinin hesaplanması konusunda yaşanan anlaşmazlık, uluslararası tahkime götürülmüştür.

Evrim Aras’ın gerek şirketin değeri gerekse kendisine yapılan teklifler üzerine basında yer alan iddiaları, kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Bu durumun, Evrim Aras tarafından Austrian Post aleyhine başlatılan karalama kampanyasının bir uzantısı olduğundan şüphe duymuyoruz. Austrian Post, Aras Kargo'da pay sahibi olduğu andan itibaren şirket lehine olan tüm yatırımları desteklemiş ve o günden bugüne Aras Kargo'nun gerçekleştirdiği yatırımların değeri 100 milyon lirayı aşmıştır.

TÜRK ORTAK NE DEMİŞTİ?

Evrim Aras: "Austrian Post, Aras Kargo'yu ülke olarak yaşadığımız olumsuzluklar ve içinden geçtiğimiz kritik dönemleri fırsat bilip ele geçirmeye çalışıyor." 

Önemle altını çizmek isteriz ki; Evrim Aras, Aras Kargo'da CEO ve Yönetim Kurulu Başkanı sıfatına sahiptir. Şirketin büyümesine ve yatırımlarının gerçekleştirilmesine ilişkin yönetimsel kararlar, en başta kendisinin yetki ve sorumluluğundadır. Evrim Aras'ın kişisel menfaatleri uğruna Austrian Post'u Aras Kargo yönetiminden uzaklaştırma çabası kesinlikle kabul edilemez. Tüm bu hususlar hukuki sürece taşınmıştır.

“EVRİM ARAS’IN AUSTRIAN POST ALEYHİNDEKİ KARALAYICI İFADELERİNE KARŞI HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATACAĞIZ”

Evrim Aras tarafından şirketimiz aleyhinde yapılan bu mesnetsiz iddiaların, Austrian Post’un saygınlığını azaltmaya yönelik olduğu açıktır. Kendisinin kişisel maddi menfaatlerinin, 12.000 çalışana sahip Türkiye'nin öncü kargo şirketlerinden Aras Kargo'nun menfaatlerinin önüne geçişini şaşkınlık ve üzüntüyle izliyoruz.

Yine Evrim Aras tarafından ortaya atılan ve şirkette yüzde 25 paya sahip olan şirketimizin, Aras Kargo'nun değerinin azalmasına yönelik eylemlerde bulunduğu iddiası, sadece vicdanla değil mantıkla da bağdaşmamaktadır. Aras Kargo'nun finansal tabloları incelendiğinde, Austrian Post ortaklığı sonrasında şirket değerindeki ciddi artış rahatlıkla gözlemlenmektedir.

2014 yılını yüzde 17 büyüme ve 750 milyon lira ciroyla kapatan Aras Kargo, 2015 yılında yüzde 15 büyüme ile 830 milyon lira ciroya ulaşmıştır. Bu rakamlar Evrim Aras tarafından medyaya servis edilen iddiaların ne kadar yanıltıcı olduğunu açıkça ortaya koymaktadır. Austrian Post, Avrupa’nın 12 ülkesinde faaliyet gösteren, yıllık 2,5 milyar Euro cirosu olan, çeşitli uluslardan yaklaşık 24 bin kişinin çalıştığı, sadece Avusturya’da değil, ülke dışında da yaptığı tüm yatırımların hesabını ilgili mercilere vermekle yükümlü ve bu sorumluluğu yıllardır yerine getiren Avrupa’nın lider lojistik şirketlerinden biridir.

İddiaların aksine yaptığı bir yatırımı değersizleştirmek gibi bir iş kültürü bulunmamaktadır. Austrian Post, her ne kadar bugüne değin kendisine yöneltilen bu haksız ithamlara karşı taraflar arasında devam eden hukuki sürece zarar vermemek adına bir açıklama yapmamış olsa da Evrim Aras tarafından kamuoyunda yaratılmaya çalışılan bu haksız ve yanlış algıya sessiz kalınması mümkün değildir. Austrian Post, gerek kendisine gerekse pay sahibi olduğu Aras Kargo'ya karşı yapılan bu saldırılara ilişkin ayrıca bir hukuki süreç başlatacaktır.

Austrian Post olarak Türkiye’ye, Türkiye ekonomisinin gücüne ve potansiyeline inandığımızı daha önce de açıklamış, Türkiye’deki faaliyetlerimizi gelecekte de büyüterek sürdüreceğimizi bildirmiştik. Bu nedenle gerek şirketimizin gerekse yatırımcı olduğumuz Aras Kargo'nun daha fazla zarar görmemesi adına kamuoyunu gerçekler hakkında bilgilendirme ihtiyacımız doğmuştur.

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.