Asya borsaları kar realizasyonuyla geriledi

Asya borsaları kar realizasyonuyla geriledi

Asya borsaları son günlerdeki yükselişlerin ardından yatırımcıların kâr realizasyonlarıyla gerilerken, dolar da dünkü değer kayıplarının ardından toparlanmaya çalışıyor.

A+A-

Asya borsaları son günlerdeki yükselişlerin ardından yatırımcıların kâr realizasyonlarıyla gerilerken, dolar da dünkü değer kayıplarının ardından toparlanmaya çalışıyor.

Petrol fiyatları ise Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) üretim kesintilerinin süreceği beklentisiyle artıda seyrediyor.

Hafta başından bu yana yüzde 1.3 yükselen ve art arda dördüncü haftayı yükselişle kapatmaya hazırlanan Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsaları MSCI endeksi yüzde 0.2 geriledi.

Art arda yükselişler kaydeden ABD borsaları dün ivme yitirdi. Dow Jones sanayi endeksi art arda altıncı günü zorlanarak da olsa yükselişle kapatırken, S&P 500 ve Nasdaq endeksleri art arda yedi günü kazanımla kapattıktan sonra yatırımcıların kâr realizasyonlarıyla ekside kapandı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın ilk defa tek başına düzenlediği basın toplantısında basına karşı sert tavır alması ve başkanlık seçimi süresince Rusya ile ilişkileri konusundaki soruları geçiştirmesi de yartırımcılarda soru işaretleri yarattı. 

Bazı uzmanlar Trump'ın basın toplantısındaki tavırlarının yanı sıra Güney Kore'deki yolsuzluk skandalında Samsung Grubu'nun başkanı Jay Y. Lee'nin tutuklanması nedeniyle yatırımcıların piyasada riskin artmasına hazırlık yaptıklarını belirtti.

Dolar, ABD'de açıklanan güçlü verilere rağmen, Fed'in bir sonraki faiz artırımını Mart toplantısında yapıp yapmayacağı konusundaki belirsizliğin etkisiyle dün iki haftanın en sert değer kaybını yaşayan dolar bugün artıda olsa da bir haftanın en düşük seviyelerine yakın işlem görüyor. İşlemciler Fed Başkanı Janet Yellen'in Çarşamba günkü faiz artırımlarından yana açıklamalarına rağmen yatırımcıların Mart ayında faizlerin artırılacağına kesin olarak ikna olmadıklarını ifade ettiler.

Petrol fiyatları, dün yayımlanan OPEC'in küresel petrol stoklarının hedeflenen seviyeye gerilememesi halinde üretim kesintisi anlaşmasının süresini uzatılabileceği haberinin ardından kaydettiği yükselişi bugün de sürdürdü.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.