Asya borsaları Trump'ın açıklamalarından destek buldu

Asya borsaları Trump'ın açıklamalarından destek buldu

Trump hafta sonunda Wall Street Journal'da yer alan söyleşisinde ABD'li şirketlerin Çin ile artık rekabet edemediğini belirterek, "Paramız çok değerli ve bu da bizi öldürüyor" demişti.

A+A-

Asya borsaları, ABD başkanı seçilen Donald Trump'ın değerli dolar hakkında endişe ortaya koyduğu hafta sonundaki açıklamalarının ardından bugün yatırımcıların ihracatçı şirketlerin hisselerinde yaptığı alımlarla yaklaşık üç ayın zirvesine yakın tutundu.

Trump hafta sonunda Wall Street Journal'da yer alan söyleşisinde ABD'li şirketlerin Çin ile artık rekabet edemediğini belirterek, "Paramız çok değerli ve bu da bizi öldürüyor" demişti. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0.4 primle geçen hafta Perşembe gördüğü üç ayın zirvesine yakın seviyelerde bulunuyor. Kazanımlara Hong Kong ve Çin borsaları öncülük ediyor.

Yatırımcılar geçen iki haftada Asya hisse senedi piyasalarının görünümü konusunda daha iyimser bir eğilime edinip bölge borsalarının gelişmiş ülke borsalarından daha iyi performans göstermesine yol açsalar da Çin ekonomisi hakkındaki endişeler temkinli olmayı gerektiriyor.

Uzmanlar 2017'ye girerken Çin'de ekonomik büyümenin istikrarlı göründüğünü, ancak artan borçluluk oranları nedeniyle büyümenin ikinci çeyrekte belirgin derecede yavaşlamasının kaçınılmaz olduğunu belirtiyorlar. Döviz piyasalarına bakıldığında ise sterlin dün kaydettiği yaklaşık 20 yılın en keskin kazanımlarını kısmen muhafaza etti.

Sterlin, İngiltere'nin AB'den ayrılmak için Birlik ile varacağı mutabakatın parlamentoda oylanacağına Başbakan Theresa May'in söz vermesinin ardından dün yüzde 3'e yakın değer kazandı. Dolar ise ticaret ağırlıklı döviz sepeti karşısında 15 yılın zirvesi olan 3 Ocak tarihine kıyasla yüzde 3.5 kayıpla 100.44 düzeyinde işlem görüyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.