Asya borsalarında satış ağırlıklı seyir izlendi

Asya borsalarında satış ağırlıklı seyir izlendi

Asya borsalarında satış ağırlıklı bir seyir izlenirken, Japonya'da Nikkei 225 endeksi pozitif ayrıştı.

A+A-

Asya borsalarında satış ağırlıklı bir seyir izlenirken, Japonya'da Nikkei 225 endeksi pozitif ayrıştı. Çin'de bugün açıklanan verilere göre, ülkede 3'üncü çeyrek GSYH artışı bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 6,8 oldu. Söz konusu verideki artış, bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 1,7 düzeyinde gerçekleşti.      
         
Öte yandan, eylülde bir önceki yılın aynı dönemine göre, Çin'in sanayi üretimi yüzde 6,6 ve perakende satışları yüzde 10,3 arttı. Piyasa beklentileri doğrultusunda açıklanan verilere karşın Çin'de Şanghay bileşik endeksi, kapanışa doğru yüzde 0,5 azalışla 3.366,94 puana geriledi.      

         
Japonya'da eylül ayı dış ticaret verilerinin 670,2 milyar yen ile piyasa beklentilerinin üzerinde artması sonrası Nikkei 225 endeksi son dönemdeki yükseliş trendini sürdürdü. Yendeki zayıflamadan da destek bulan endeks, günü yüzde 0,4 yükselişle 21.448,52 puandan tamamladı.      
         
Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 0,4 geriledi ve kapanışta 2.473,06 puan oldu.      
         
Hong Kong'da Hang Seng endeksi yüzde 0,8 azalışla 28.479,54 puanda seyrederken, Hindistan piyasalarında tatil dolayısıyla işlem yapılmıyor.      


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.