Asya hisseleri Japonya'dan destek buldu

Asya hisseleri Japonya'dan destek buldu

Asya hisse senetleri, düşen yenin desteğiyle yükselen Japonya hisselerinin öncülüğünde değer kazandı

A+A-

Asya hisse senetleri, zayıflayan yenin ardından Japonya hisselerine gelen alımların desteğiyle yükseldi. Japonya dışındaki diğer piyasalar, merkez bankası toplantıları ve ABD başkanlık seçimleri öncesi yatırımcıların dikkatlerini karışık gelen şirket karlarına çevirmeleri nedeniyle daha durgun seyretti.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.1 yükselerek Tokyo saati ile 09:02'de 138.93'e çıktı ve iki günlük düşüşünü durdurdu. Japonya'da Topix Endeksi, art arda gelen şirket karları ve yatırımcıların Salı günü merkez bankasının teşvik kararını beklemeleri ile birliktei yenin Mayıs ayından bu yana en büyük aylık kaybına yönelmesinin etkisiyle yüzde 0.5 yükseldi. ABD'de Standard & Poor's 500 Endeksi (S&P 500), yatırımcıların Fed'in politika toplantısını ve 8 Kasım'daki ABD baişkanlık seçimlerini beklemeleri ile birlikte, bu hafta her gün yüzde 0.5'ten daha düşük hareket gerçekleştirdi.

Sydney'de Rivkin Securities stratejisti James Woods, "Yaklaşmakta olan çok sayıda risk olayı var, yatırımcılar harekete geçmeden önce bu olayların yoldan çekilmesini bekliyor," dedi ve "Kenarda piyasaya girmek için bekleyen nakit var" şeklinde görüş bildirdi.

Güney Kore'de Kospi Endeksi fazla değişmezken, Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksiyüzde 0.1 yükseldi. Yeni Zelanda'da S&P/NZX 50 Endeksi yüzde 0.1'den az tırmandı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.