Avrupa borsaları yatay seyretti

Avrupa borsaları yatay seyretti

Avrupa hisseleri, ABB Ltd. ve Barclays Plc. kar açıklamalarının şirketlerin sağlık görünümü konusunda yatırımcılara verdiği karışık sinyallerle fazla değişmedi

A+A-

ABB, endüstri firmasının gelecek satışlarında düşüş gösteren verinin ardından yüzde 6.6 geriledi. Nokia Oyj, kablosuz ağ ekipmanı talebindeki düşüşün içinde bulunduğumuz çeyrek gelirlerini kötü etkileyeceği uyarısının ardından, yüzde 7.6 düştü. Barclays, karlarında artış bildirmesinin ardından yüzde 4.5 yükseldi.
Stoxx Europe 600 Endeksi, yüzde 0.5'lik iniş çıkışlarının ardından, Londra saatiyle 16:32'de yüzde 0.1'den az geriledi. Gösterge, 5 seans üst üste kazanç sağlayamazken, yılın başından bu yana ilk aylık art arda gerilemesine yöneldi. 

Paris Ofi Patrimoine Gestion Privee yetkilisi Jacques Porta, "Piyasanın bilanço sezonu ortasında kurumsal açıklamaların kalitesi ve gücüne bağlı olarak dalgalanması klasik bir durum" dedi ve "Makroekonomik görünüm, ABD'deki kadar güçlü değil" diye konuştu.   


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.