Avrupa'daki belirsizliklere karşın borsalar yükseldi

Avrupa'daki belirsizliklere karşın borsalar yükseldi

Siyasi dalgalanmalar tahvil piyasalarında hareketliliğe neden olsa da küresel hisse senetleri piyasası yavaşça yükselişini bugün de sürdürdü.

A+A-

Stoxx Europe 600 endeksi günü yüzde 0.2 oranında yükselişle tamamladı. Böylece endeks son 10 seansın dokuzunu yükselişle tamamlamış oldu. Asya borsalarının bir parça yükselmesi de bu durumda etkiliydi. Asya borsaları ise Cuma günü ABD hisse senedi piyasalarında yaşanan rekor kapanışlardan destek aldı. Bununla birlikte ABD piyasaları bugün Başkanlar Günü tatili nedeniyle kapalı olacak. 

Geçtiğimiz hafta ABD'de toparlanan ekonomik momentumun ve büyümeye yönelik politikaların şirket karlarını artıracağı beklentisi ile S&P 500, Dow Jones Industrial Average ve Nasdaq Bileşik endeksleri haftayı rekor kapanışlarla tamamladı 


Avrupa borsalarında bugün gözlenen mini yükseliş Yunanistan'ın kurtarma paketine ve Fransa, Almanya ve Hollanda'da yaklaşmakta olan seçimlere yönelik endişelere rağmen gerçekleşti. 

Fransa'nın aşırı sağcı Ulusal Cephe'sinin lideri Marine Le Pen, seçilmesi halinde yeni bir ulusal para birimine geçileceğini ve ülkenin borçlarının bu para birimine dönüştürüleceğini açıkladı. Bu açıklamanın ardından 10 yıllık Fransız devlet tahvillerinin faizi yüzde 1.041'den yüzde 1.135'e kadar yükseldi. franız devlet tahvilleri ile Alman tahvilleri arasındaki fark 2012'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Öğleden sonra faizler yeniden sakinleşti ve yüzde 1.044'e geriledi. 

Euro bölgesi maliye bakanlarının Yunanistan'ın kurtarma paketi için ihtiyaç duyulan reformlar konusunda Yunanistan'la yeniden görüşmeye karar verdiği yönündeki haberler Yunan devlet tahvili faizlerinin yüzde 7.814'ten yüzde 7.572'ye gerilemesini sağladı. 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.