Avukatından Zarrab kaçarsa vursunlar teklifi

Avukatından Zarrab kaçarsa vursunlar teklifi

Zarrab’ın avukatı Brafman’ın 2 Haziran'daki duruşmada yargıç Richard Berman'a müvekkili ile ilgili ilginç bir öneride bulundu

A+A-

Reza Zarrab’ın avukatı Benjamin Brafman’ın 2 Haziran'daki duruşmada yaptığı bir saati aşan sunumunda yargıç Richard Berman'a müvekkili ile ilgili ilginç bir öneride bulundu.

Hürriyet’ten Razi Canikligil’in haberine göre; avukat Brafman, başsavcılığın Reza Zarrab'ın kefalet başvurusunun rededilmesi üzerindeki aşırı ısrarcı tutumu üzerine, “Zarrab'ın kaçmaya teşebbüsü olursa, eğer uygun görürseniz güvenlik yetkilileri makul güç kullanabilecekler, hatta eğer izin verilirse onu vurabilirler. Mükemmel değil mi” dedi.

‘GÜVENLİK ŞİRKETİ İLE ANLAŞTIK’
50 milyon dolarlık kefalet paketi ile birlikte ‘Guidepost' isimli bir güvenlik şirketiyle anlaştıklarını belirten avukat Brafman, firmanın Manhattan'da bir apartmanın 15'nci katında bulunan bir daireyi Zarrab için hazırladığını belirterek, cami, doktor ziyaretleri ve mahkemeye ulaşım için özel şoförlü bir minibüsün de hazırlandığını anlattı.

TALEP REDDEDİLDİ
Başsavcı Preet Bharara'yı temsilen bulunan yardımcısı Michael Lockard ise “Bunlar parasını mahkumdan alan gardiyanlar. Kefalet ile dışarıdayken kaçmak, cezaevinden kaçmaktan daha kolay. Zarrab hakkındaki suçlamalar çok güçlü ve olağanüstü kaçma riski var. Bu durumda kendisini Manhattan'da hafif silahlı 2 güvenlik görevlisine teslim etmek, komşuları ve çevresindekilerin yaşamını riske sokar” diye itiraz etti.

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.