Aygaz için AL önerisi

Aygaz için AL önerisi

Tacirler Yatırım, Aygaz’ı 18,4 TL hisse hedef değeri ve AL  tavsiyesi ile araştırma takip listesine dahil etti.

A+A-

Tacirler Yatırım, Aygaz’ı 18,4 TL hisse hedef değeri ve AL  tavsiyesi ile araştırma takip listesine dahil etti. Hisse son kapanışını (16 Ekim 2017) 15,36 TL'den yapmıştı.

Tacirler Yatırım, konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı: 

"Aygaz’ı 18,4 TL hisse hedef değeri ve AL tavsiyesi ile araştırma takip listemize dahil ediyoruz. Hisse hakkındaki olumlu görüşümüzü destekleyen faktörler 

1) zayıf 2Ç sonuçlarından sonra 3Ç’de LPG fiyatlarındaki artış ve vergi oranlarındaki değişiklik sonrası şirketin finansallarında önemli bir iyileşme beklemekteyiz 

2) Entek’in hidroelektrik santral alımlarını olumlu karşılıyoruz 

3) Tüpraş hakkındaki olumlu görüşümüz, ki Aygaz’ın değerlemesinin %60’ından fazlası buradan gelmektedir  ve 4) Aygaz’ın ana işkolunun 2017 FD/FAVÖK oranının 3,4x seviyesinden işlem görmesi (tarihsel ortalaması 4,4x).

Zayıf 2Ç17 verilerinden sonra karlılık yükseliş trendinde: Aygaz’ın 2Ç17 finansalları otogaz segmentindeki düşük karlılık ve stok zararları nedeniyle piyasa beklentisinin oldukça altında gerçekleşmişti. Ancak LPG fiyatlarında son dönemde yaşanan artış, ki stok karına neden olmakta, ve hükümetin vergi oranlarında yapmış olduğu değişiklik neticesinde otogaz sektöründe rekabetin adil hale gelmesi 3Ç’de Aygaz’ın karlılığında önemli bir iyileşmeye neden 
olmuştur. Şirketin finansallarındaki iyileşmenin 4Ç ve sonrasında da devam etmesini beklemekteyiz. 

Entek’in hidroelektrik santral alımı değer katabilir: Entek’in iki hidrolektrik santralinin özelleştirmesinde en yüksek teklifi vermesi ertesindeki piyasa tepkisi, temettüde kesinti olabileceği düşüncesiyle, pek olumlu olmadı. Ancak bu olası alımların, bu varlıkların halen faal olması ve nakit yaratıcı olması nedeniyle, temettü üzerine etkisinin sınırlı olabileceğini düşünüyoruz. Ayrıca alımın değerlemesinin de (VD/Kapasite 1,96MW) makul olduğunu düşünmekteyiz.

Tüpraş hakkındaki olumlu görüşümüz Aygaz hissesi için de olumlu bir görünümü ima etmektedir: Aygaz’ın değerlemesinin Tüpraş’a olan bağımlılığı son dönemde Tüpraş hissesinde gözlenen artış nedeniyle daha da artmıştır. Aygaz’ın değerlemesinin yaklaşık %60’ı Tüpraş’tan gelmektedir  ki bu oran bir sene önce %45’ler seviyesinde idi. Global rafineri marjlarında gözlenen olumlu trend, konsensus beklentilerinde muhtemel artış ve hissenin hala cazip bir değerlemede olması nedeniyle Tüpraş hissesindeki olumlu trendin devam edebileceğini düşünmekteyiz.

Değerlemesi cazip seviyelerde: Aygaz’ın ana işkolu 2017 FD/FAVÖK oranı olarak 3,4x seviyesinden işlem görmektedir, ki bu tarihsel ortalaması olan 4,4x’ın oldukça altındadır. Diğer yandan, Aygaz’ın 2018’de 478 milyon TL temettü dağıtmasını bekliyoruz, ki bu rakam, %10 temettü verimini ima etmektedir." 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.