Aziz Yıldırım zorla mahkemeye getirilecek

Aziz Yıldırım zorla mahkemeye getirilecek

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, hakaret ve tehdit iddiasıyla 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, zorla mahkemeye getirilecek

A+A-

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, hakaret ve tehdit iddiasıyla 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, duruşmalara katılmadığı için zorla mahkemeye getirilecek.

Anadolu 31. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılama sırasında ilk iki celse mazereti nedeniyle duruşmalara katılmayan Aziz Yıldırım, geçtiğimiz gün görülen duruşmanın 3. celsesine de gelmedi. Avukatı, Aziz Yıldırım'ın acil bir işi için Ankara'ya gittiğini belirtip mazeret sunarken, Mahkeme Hakimi Tamer Akgökçe, Aziz Yıldırım'ın, gönderilen davetiyeye rağmen duruşmalara gelmemesi nedeniyle zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'nin 3 Kasım 2013'teki genel kurulunda başkan seçilince kendisini tebrik etmek isteyen işadamı Hamdi Akın'a hakaret etmekle suçlanıyordu. Hamdi Akın'ın şikayeti üzerine Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca düzenlenen iddianamede, Aziz Yıldırım'ın, daha sonra kürsüye çıkarak basın-yayın organlarının önünde Hamdi Akın'ı kastederek eleştiri sınırlarını aşan söylemlerde bulunduğunu öne sürmüştü. İddiaların CD görüntüleri ve bilirkişi raporuyla tespit edildiğine dikkat çekilen iddianamede, Aziz Yıldırım'ın suça konu sözleri ile Akın'ın onur, şeref ve saygınlığına saldırıda bulunduğu iddia edilmişti. Bu nedenle de Aziz Yıldırım hakkında, "hakaret" ve "tehdit" suçlarından 2 yıl 3 aydan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.