Bahçeli 'Başkanlık' tartışmalarına son noktayı koydu

Bahçeli 'Başkanlık' tartışmalarına son noktayı koydu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin MHP Grup toplantısındaki konuşmasında 'Başkanlık' tartışmalarına son noktayı koydu

A+A-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grubunda yaptığı konuşmada, "Bizim ağzımızdan evet ya da hayır çıkmamışken, referandumu yapıp sonucu ilan edenler dabe şakşakçılarıdır, kriz hevesçileridir. Önemle ifade ediyorum, MHP’nin TBMM’de tercihi ne olursa milletin karşısında da tıpa tıp aynısı olacak" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin MHP Grup toplantısındaki konuşmasından satır başları şöyle:

BAŞKANLIK TARTIŞMASI

MHP sanal gündemlerle oyalanan bir anlayışa sahip değildir. 47 yıldır millete rağmen adım atmadık, bundan sonra da atmayacağız. Türk devletinin varlık haklarını tahrip etmek isteyenlere hoşgörü göstermeyeceğiz. Muhalefet etmekle, eleştirmekle, milletimizin beklentilerini karşılayamayacağımızı iyi biliyoruz. Türkiye'nin sorunlarının farkındayız. Her teklifimiz, değerlendirmemiz, arayışımız bir fikri ve ahlaki zemine yaslanmaktadır. Biz devletin tıkandığını, anayasanın askıya alındığını söylüyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanı'nı millet seçti, bu tartışmasızdır. Ancak, seçen milllet, anayasayı rafa kaldırarak başkan olsun demedi. Kim ne söylerse söylesin, devlet idaresi hukukun üstünlüğü ile çelişmektedir. Cumhurbaşkanlığı makamının tarafsızlığını ihlal etmesi anarşi ve kaosu tetikleyecektir. Sırf millet seçti bahanesiyle fiili başkanlığa mazeret uydurulması boş bir çabadır. Fiili durumun hukuki içerik kazanması için demokratik bir sürecin işletilmesi en geçerli ikinci yoldur. Mahalleyi ayağa kaldırmak için bizim başkanlık sistemine olumlu baktığımızı söyleyenler bu kanıya nasıl varmıştır? Daha nasıl izah ve açıklama getireyim? İster Mors alfabesi, ister dumanla iletişim kuralım kendilerini ikna edelim. MHP, parlamenter sistemden yanadır, revize edilmesini istemektedir. Ne çare kulp takmayı sürdürüyorlar. Mahşer midillisi gibi ortalıkta gezinip koro halinde bize saldırıyorlar.

Mahalleyi ayağa kaldırmak için başkanlık sistemine olumlu baktığımızı ilan edenler acaba bu sonuca nasıl vardılar. İster Mors alfabesi isterse dumanla iletişim kuralım, yazıktır kendilerini ikna edelim. TBMM’de evet, referandumda hayır diyeceğimizi söylüyorlar. Bizim ağzımızdan evet ya da hayır çıkmamışken, referandumu yapıp sonucu ilan edenler kriz çığırtkanlıkçıları, kriz hevesçileridir. Bunlar nato kafa, nato mermerdir. Önemle ifade ediyorum, MHP’nin TBMM’de tercihi ne olursa milletin karşısında da tıpa tıp aynısı olacak.

28 maddelik bir anayasa değişikliği yapıldı. Neden hayır oyu kullanacağımız broşür haline getirdik. Meclis'te hayır dedik, referandumda da hayır dedik. Meclis'te evet dersek, milletin huzurunda da evet deriz. Özümüz de, sözümüz de birdir. MHP ilke ve ülkülerine uygun şekilde teklifi inceleyecek ve kararını verecektir. Siyasi yan kesiciler bizim ne yapacağımızı o zaman göreceklerdir. AKP'nin muhtemel hazırlığı TBMM'de kabul ve onay görürse millete gitmekten hiç kimse çekinmemelidir. Millet son sözün sahibidir. Ortada fol yok, yumurta yokken, MHP'yi itibarsızlaştırmaya çalışanları da not edip, mahçup edeceğiz. Hepsini şaşkına çevireceğiz. AKP ne hazırladıysa getirsin, görelim.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.