Bankalar Rekabet Kurumu'nun merceğinde

Bankalar Rekabet Kurumu'nun merceğinde

Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ömer Torlak, "Teşebbüslerin ortaklaşa faizi belirlediğine dair müracaat olursa incelenir" dedi

A+A-

Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ömer Torlak, "Teşebbüslerin ortaklaşa faizi belirlediğine dair müracaat olursa incelenir" dedi

Son günlerde ekonomi kamuoyunun en önemli tartışma konularından biri olan mevduat faizi yarışı ile ilgili Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ömer Torlak da açıklamalarda bulundu. 

Torlak, "Bu konuda bir karine oluştuğu kanaati olursa soruşturma gündeme gelebilir. Teşebbüslerin ortaklaşa faizi belirlediğine dair müracaat olursa incelenir. Biz daha çok makul süreçlerle gidiyoruz" diye konuştu. 

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanı Cemil Ertem, dün katıldığı bir televizyon programında mevduat faizi yarışında Rekabet Kurulu'na işaret etmişti.

Ertem, "Anormal olan ve pek de rekabetçi olmayan faiz yarışının önüne geçilmesi gerek, Rekabet Kurulu buraya bakabilir. Bankaların faiz yarışı hiçbirimizin hoşuna gitmiyor" diyerek bankacılık sisteminde çok önemli reformlar gerektiğini söyledi. 

Merkez Bankası'nın haftalık verilerine göre 1 yıla kadar vadeli TL üzerinden açılan mevduatlarda faiz oranı 2009 yılından bu yana görülen en yüksek seviyeye çıktı.

Merkez Bankası verileri üzerinden Turkey Data Monitor'un yaptığı hesaplamalara göre 1 yıla kadar vadeli mevduat hesaplarında faiz oranı 9 Haziran haftası itibariyle yüzde 14,61 seviyesine ulaşarak 30 Ocak 2009 haftasından bu yana en yüksek aşamaya geldi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.