Başkanlar Günü'nde Trump'a protesto

Başkanlar Günü'nde Trump'a protesto

ABD'de binlerce kişi, geleneksel olarak kutlanan "Başkanlar Günü"nde ülkenin yeni Başkanı Trump'ı protesto etti

A+A-

ABD Başkanı Donald Trump'ın, 7 Müslüman ülkenin vatandaşlarını kapsayan vize kısıtlaması kararının ardından hedef olduğu protestolar dinmiyor. Trump bu kez de geleneksel 'Başkanlar Günü'nde protesto edildi. 

ABD'nin başkenti Washington'da toplanan bin civarındaki protestocu, geleneksel olarak kutlanan "Başkanlar Günü"nde ülkenin yeni Başkanı Donald Trump'ı protesto etti.

ABD’de her yıl şubat ayının üçüncü pazartesi günü kutlanan "Başkanlar Günü", bu yıl Trump’ın Beyaz Saray’daki birinci ayına denk geldi. Göreve başladığı günlerde ülke genelinde protesto edilen Trump, bu kez de ABD başkanlarına adanan günde "Benim Başkanımın Günü Değil" başlıklı eylemle protesto edildi.

New York, Chicago, Los Angeles gibi kentlerde de düzenlenen "Benim Başkanımın Günü Değil" eylemlerinin başkent ayağında göstericiler, kentin önemli meydanlarından Dupont Circle'da toplandı ve Trump karşıtı pankartlarla Beyaz Saray'ın önüne kadar yürüdü.

"Ayağa kalk, mücadele et" ve "O, kanundan üstün değil" gibi sloganların atıldığı protestoda özellikle Trump'ın vize yasağı en fazla tepki toplayan konu oldu.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.