Başkanlık teklifi 29 Ekim sonrası Meclis'te

Başkanlık teklifi 29 Ekim sonrası Meclis'te

Başbakan Yıldırım, kurmaylarıyla iki gün aralıksız sürecek "Başkanlık" çalışmalarına dün başladı. Teklifin son şekli verilerek Cumhuriyet Bayramı sonrası Meclis’e sunulması planlanıyor

A+A-

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’ndan (MKYK) başkanlık ile ilgili süreci yürütme konusunda tam yetki almasının ardından 3 gün süren AK Parti kampında, milletvekillerinin başkanlık ile ilgili görüşlerini dinledi. Pazartesi günü Bakanlar Kurulu’nu toplamayan, bugün de AK Parti’nin TBMM’deki grup toplantısını yapmayacak olan Başbakan Yıldırım, iki gün boyunca yakın kurmaylarıyla başkanlık sistemini içeren Anayasa değişikliği teklifine son şeklini verecek.
Yıldırım’ın görüşmelerinde 17 Ekim’de TBMM’ye sunulan bütçeye bağlı olarak Anayasa değişikliğinin görüşme takvimi belirlenecek. AK Parti, 2017 bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülürken, Anayasa teklifini de Anayasa Komisyonu’nda ele almayı planlıyor.

BAYRAM SONRASI MECLIS’TE
Teklifin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ndan sonra TBMM’ye sunulması bekleniyor. AK Parti’nin ilk olarak Cumhuriyet Bayramı’nda teklifi sunmayı planladığı, ancak hem bayramın cumartesi gününe denk gelmesi hem de bayram üzerindeki tartışmaları daha da alevlendirmemek için bayram sonrasına bıraktığı öğrenildi.
BİR GÖRÜŞME DAHA
Başbakan Yıldırım’ın teklif TBMM’ye sunulmadan önce MHP ile temasta bulunması, MHP Lideri Devlet Bahçeli ile bir kez daha bir araya gelmesi bekleniyor.(Habertürk)


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.