Beklenen ABD istihdam verisi açıklandı

Beklenen ABD istihdam verisi açıklandı

ABD'de istihdam büyümesi iki aylık sağlam artışların ardından Ağustos ayında beklentilerin altında kalarak Fed'in bu ay faiz artışına gitme ihtimaline darbe vurma ihtimali doğurdu

A+A-

Tarım dışı istihdam Ağustos ayında 180,000'lik beklentilere karşı 151,000 artarken, Temmuz ayında 275,000 olarak gerçekleşmişti. Çalışma Bakanlığı imalat ve inşaat sektörlerinde işe alımların azaldığını söyledi.

ABD'de işsizlik oranı ise daha fazla insanın istihdam piyasasına katılmasıyla beraber değişmeyerek yüzde 4.9 olarak gerçekleşirken, ekonomistler bunun yüzde 4.8 olarak gerçekleşmesini bekliyordu.

İstihdam artışındaki bu yavaşlama ekonominin Haziran ve Temmuz aylarında toplam 546,000 yeni istihdam yaratmasının ardından geldi.

Fed'in bir sonraki faiz artışının zamanlaması aynı zamanda maaş artışlarına da bağlı olabilir. Temuz ayında yüzde 0.3 ile sağlam bir yükseliş gösteren saatlik maaş artışları Ağustos'ta yüzde 0.1 yükseldi.

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.