Bimeks'ten tahvil borçları için açıklama

Bimeks'ten tahvil borçları için açıklama

Bimeks tedavülde bulunan 3 tahvilini yapılandırmayı planladığını açıkladı

A+A-

Bimeks, ticari kapasitesinin eski düzeyine çıkarılması için muhtelif çözüm alternatifleri üzerinde çalıştığını, bu kapsamda muhtemel ortaklık seçeneklerini değerlendirdiğini bildirdi.Şirket ayrıca tahvil borçlarının yapılandırılması için görüşmelere başladığını açıkladı.Yapılandırılacak tahvillerin mevcut faiz oranlarının değiştirilmeyeceği; ek güvence olarak da yapılandırılan tahvil borcunun tamamına grup şirketi Serbim Bilgisayar'ın kefaletinin tesis edileceği belirtildi. 

Bimeks, finansal yapısının güçlendirilmesi amacıyla finansal kuruluşlarla Mayıs ayında yapılandırma sözleşmesi yapmış ve tahvil borçları dışındaki bütün finansal borçlarını bir yılı ödemesiz altı yıllık bir ödeme planıyla uzun vadeye yaymıştı.

Bimeks şirket hisseleri 06/07/2017 tarihinde dip seviye olan 0.40 TL'yi görmüş, buradan tepki alımlarıyla hızlı 5 günlük bir yükseliş yaşıyarak 0.80 TL'ye kadar çıkmıştı.Bu yükseliş için herhangi bir açıklama yapılmamıştı.Hisseler bugünde dünkü kapanışı olan 0.60 TL'ye göre yüzde 20 yukarda 0.72 TL fiyattan işlem görüyor.

Şirketin KAP açıklaması şöyle:

"Şirketimizin finansal yapısının güçlendirilmesi amacıyla, finansal kuruluşlarla Mayıs ayında yapılandırma sözleşmesi yapılmış ve tahvil borçları dışındaki bütün finansal borçlar 1 yılı ödemesiz 6 yıllık bir ödeme planıyla uzun vadeye yayılmıştı.

Diğer yandan, Şirketimizin ticari kapasitesinin eski düzeyine çıkarılması maksadıyla muhtelif çözüm alternatifleri üzerinde çalışılmaktadır. Bu kapsamda, muhtemel  ortaklık seçenekleri değerlendirilmekte, ayrıca işletme sermayesinin güçlendirilmesine yönelik kapsamlı bir çözüm üzerinde çalışılmaktadır.

Finansal yapının güçlendirilmesi çalışmasının son aşaması olarak Şirketimiz, tahvil borçlarının yapılandırılması  için görüşmelere başlamıştır. Bu maksatla, kurumsal tahvil yatırımcılarıyla toplantı yapılmış ve yapılandırma çerçevesi müzakere edilmiştir.

Buna göre, tedavülde bulunan TRSBMKS91713  , TRSBMKS11810 , TRSBMKS71814 ISIN kodlu  tahvillerin yeni vade ( ağırlıklı ortalama vade olarak 2,4 yıl ) ile yapılandırılması planlanmaktadır.

Yapılandırılacak tahvillerin mevcut faiz oranları değiştirilmeyecektir. Ayrıca ek güvence olarak, yapılandırılan tahvil borcunun tamamına, grup şirketimiz olan Serbim Bilgisayar Destek ve Ticaret A.Ş.'nin kefaleti tesis edilecektir.

Yukarıda ISIN kodları belirtilen tahvilleri elinde bulunduran ve  MKK'dan alınmış güncel listede isimleri bulunan bireysel ​ nitelikli yatırımcılar, ​ tahvillerinin bulunduğu aracı kurumlarıyla / bankalarıyla ​ 

​iletişime geçerek bilgi alabilirler veya   [email protected] ​adresine mail göndererek bilgi alabilirler.

​Elinde yukarıdaki ISIN kodlu tahvilleri bulunduran yatırımcılar  aracı kurumlarıyla/bankalarıyla​ 

 irtibata geçip yapılandırma protokolünü temin ettikten sonra, muvafakatlerini  yukarıdaki mail adresine bildirmeleri gerekmektedir.

Yukarıda belirtilen, üzerinde çalışılan çözümlerin ve yapılandırmaların  aşamalı olarak devreye girmesi ile Şirketimizin normal iş üretme kapasitesine tekrar ulaşması ve ülkemiz ekonomisine katma değer üretmeye devam etmesi hedeflenmektedir."

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.