Bitcoin bölünecek mi

Bitcoin bölünecek mi

Dijital para birimi Bitcoin'in madencileri, blockchain sisteminin yavaş işlemesi yüzünden iki farklı para birimi haline getirebilir.

A+A-

Mart ayının başında bitcoin'in değeri ilk defa altını geçerek önemli bir olaya imza atmıştı. Değeri sürekli artarak her geçen gün daha fazla yatırımcıyı kendisine çeken Bitcoin işlemlerinde kullanılan blockchain sistemi yüzünden çeşitli sıkıntılar yaşanıyor. Bu sıkıntıların temelinde son bir yıl içinde bitcoin işlemlerinin artmasıyla birlikte sistemde onay bekleyen işlemlerin sayısı beş kat yükseldi ve bu sıkışıklık da kullanıcıların onaylama işlemlerini hızlandırmak için daha fazla ödeme yapmasına sebep olması yatıyor. 

Bu sorunun nasıl çözüleceğine ilişkin olarak ise uzun süredir yapılan tartışmaların sonrasında ise bitcoin madencileri ve işlem yapan diğer kişiler şu an ikiye bölünmüş durumda. Dünyanın en büyük bitcoin madencilik kurumu olan Antpool’un kurucusu olarak bilinen Wu Jihan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla beraberinde ise Bitcoin Unlimited sistemine geçeceklerini duyurdu ancak karşı düşüncedeki kişiler bu sistemin tehlikeli olabileceğini ve farklı çözüm önerileri sunulmasını istemekte.

Bitcoin Unlimited sistemine geçilmesi, bitcoinin iki farklı para birimi olması anlamına geliyor. 

 

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.