BNP model portföyüne 2 hisse ekledi

BNP model portföyüne 2 hisse ekledi

BNP Paribas, model portföyünü güncelledi

A+A-

BNP Paribas'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı: "Model Portföy hisselerimiz (ağırlık sırasıyla) : ENKAI / EKGYO / SAHOL / AKBNK / TCELL / TOASO / ISCTR / GARAN / BIZIM / TSKB "

Model portföyümüzden VAKBN, YKBNK çıkarırken GARAN, ISCTR ekliyoruz.

En az tercih ettiğimiz hisse: THYAO

Model portföyümüz yılbaşından bu yana BIST100 endeksinden %5,9 (1 Haziran'da son değişiklikler sonrası %1,5) daha iyi performans gösterdi. Banka ''Ağırlık Azalt'' duruşumuzu değiştirip, piyasaya iyimser bir görüşe döndüğümüz 1 Haziran raporumuzdan bu yana, BIST100 endeksi %5,8 değer kazanırken, BIST Bankacılık endeksi %9,6 değer kazancıyla piyasadan pozitif ayrıştı.

Bu raporla birlikte, Model Portföyümüzde, Banka ''Ağırlık Artır'' duruşumuzu korurken, portföyden YKBNK ve VAKBN'yi çıkartıyoruz, yerlerine GARAN ve ISCTR'yi ekliyoruz.

Banka dışı hisselerde ve ağırlıklarında değişikliğe gitmiyoruz.

Küresel 'düşük faiz - bol likidite' ortamının yarattığı carry trade akımları ile piyasaya pozitif duruşumuza devam ediyoruz. GOÜ sabit getiri piyasasına para girişleri, tahvil faizlerini aşağıya çekerek hisse senetleri değerlemelerini de desteklemektedir.

Risksiz faiz oranını %10,25 kullanıyoruz. Ancak, 10 yıllık gösterge faizin şu anda %9,05 seviyelerine gerilemesi, 95bin olan BİST100 hedef fiyatımızın üzerinde potansiyele işaret etmektedir.

Fed Açık Piyasa Komitesi'nin faiz artırım opsiyon fiyatlamasının gerilemesi, carry trade akımları ve ABD işgücü piyasasındaki toparlanma ile küresel büyüme destekleyici ortam pozitif görüşte devam etmemizde önemli etkenlerdir.

2016 Bloomberg verilerine göre, Fiyat/Kazanç (F/K) çarpanı bazında, Türk hisseleri gelişmekte olan ülke hisselerine %30 iskontolu işlem görmektedir. Bu iskonto oranı, Lehman sonrası en yüksek 2. seviyedir. Hisse üzerinde önemli bir olumsuzluğa neden olan denizcilik sektörü ile ilgili takipteki kredi portföyünün 8 Temmuz'da açıklanacak olan ikinci çeyrek finansallarında büyük ölçüde temizlenmiş olmasını beklediğimiz, diğer taraftan marj gelişimi de beklentilerden iyi giden GARAN hisselerini model portföye ekliyoruz. Özsermaye karlılığı %11 ile sektör ortalamalarında olan ama 2017 tahminlerimize göre haketmediği kadar düşük 5,1 F/K ve 0,5 defter değeri çarpanlarıyla işlem gören ISCTR hisselerini model portföye ekliyoruz. Bankanın operasyonel performansını beğenirken, hükümetin dış politikada yaptığı pragmatik hareketlerin iç politikaya da yansıyacağı beklentimizin, ISCTR'ye pozitif yansımasını olası görüyoruz.

Yıl başından bu yana BIST Bankacılık endeksi'ne karşı %14 daha iyi performans göstererek AKBNK'tan sonra en iyi getiriyi sağlayan VAKBN hisselerini Model portföyden çıkarıyoruz. YKBNK ile ilgili olumlu görüşümüz devam etse de, hissenin yılbaşından beri BIST Bankacılık Endeksi karşısında %10'luk pozitif performansı ile en iyi getiri sağlayan bankacılık hisselerinden biri olması, hem de hakim ortak Unicredit'in sermaye yeterliliği ile ilgili olumsuz haberlerin hisse performansını kısa vadede olumsuz etkileme ihtimali ile, YKBNK hissesini Model portföyden çıkarıyoruz."

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.