BOE stres testlerini zorlaştıracak

BOE stres testlerini zorlaştıracak

İngiltere Merkez Bankası bu yıl bankacılık sektörü için stres testlerini zorlaştıracak. BOE, düzenli yıllık stres testinin yanı sıra 7 büyük bankayı ek değerlendirmeye alacak.

A+A-

İngiltere Merkez Bankası bu yıl bankacılık sektörü için stres testlerini zorlaştıracak. BOE, düzenli yıllık stres testinin yanı sıra 7 büyük bankayı ek değerlendirmeye alacak. 

BOE yeni genişletilmiş stres testinde bankaların finansal konjoktürden kaynaklanan risklerinin yanı sıra, düşük faiz oranları ve yüksek maliyetlerden kaynaklanan risklerini de değerlendirecek. 

Bankaların gelecek 7 yıl için projeksiyıonlarının gelişiminin de değerlendirileceği testlerle finansal sistemin nasıl şekilleneceğini de belirlemeye çalışacak olan BOE, stres testlerinin sonuçlarını banka bazında açıklamayacak. 

Yeni stres testi modelinde bankaların garanti verme standartları ve risk modelleri de değerlendirilecek. BOE Finansal Politika Komitesi de bankaların AB'den ayrılma  sürecinde karşı karşıya kalacakları risklere karşı acil durum planlarını inceleyecek. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.