Borsa haftaya nasıl başlayacak

Borsa haftaya nasıl başlayacak

Geçen haftayı kayıpla kapatan Borsa İstanbul'da hafta sonu açıklanan Brexit anketleri yönün değişmesine neden olabilir

A+A-

Geçen hafta FED'in kritik Haziran kararı ve Brexit kaygısıyla yüzde 1.5'in üstünde kayıp yaşayan borsada bu haftanın en önemli iki gündem maddesi yine Brexit ve TCMB'nin açıklayacağı faiz kararı olacak. 23 Haziran'da İngiltere'de yapılacak referandumda son anketler ayrılmama yanlılarının öne geçtiğini gösteriyor. Bu durum beklentinin güçlenmesi hafta içinde borsalar üzerinde pozitif etki yapacaktır.

İç piyasada TCMB’nin faiz kararı izlenecek. Merkez’den faizlerle ilgili üst bant tarafında 50 baz puanlık bir indirime gitmesi bekleniyor. Bu indirim beklentisi geçen hafta bankacılık endeksi üzernide etkisini hissettirmişti. Bankacılık endeksi haftanın son işlem gününde yüzde 2.2 değer kazanmıştı.

Teknik olarak endeksin 76 bin 300 kritik destek bölgesi altında fiyatlaması devam ediyor. Ancak haftasonunda Brexit anketlerinin etkisiyle haftaya yükselişle başlanması olasılığı oldukça yükseldi. Endeksin alımların baskın olması durumunda kısa vadeli ortalamalarının bulunduğu 76226-76993 bölgesini test edebilir. Hafta içinde olumsuz gelişmelerin yaşanması durumunda 74 bin 620 desteği aşağı yönlü kırılırsa satışlar 73 benlara doğru devam edebilir. 

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.