Borsa yükseldi "patronlar" hisse satıyor!

Borsa yükseldi "patronlar" hisse satıyor!

Borsa İstanbul'da endeksin tarihindeki en yüksek seviyeye yükselmesi ile birlikte "patronlar"ın pay satışları da artmaya başladı

A+A-

Borsa İstanbul'da endeksin tarihindeki en yüksek seviyeye yükselmesi ile birlikte "patronlar"ın pay satışları da artmaya başladı. Sabancı Ailesi'nin 21 yabancı kuruma 100 milyon dolarlık hisse sattığı açıklanırken rekor rakam Koç Ailesi'nden geldi. Koç Ailesi yaklaşık 1.75 milyar TL'lik hisse satışı için düğmeye bastı. 

Sabancı Ailesi fırsatı kaçırmadı

Sabancı ailesi, yaklaşık 100 milyon dolar değerinde Sabancı Holding hisse satışında bulundu. Açıklamayı Ünlü&Co yaptı.

Açıklamaya göre Sabancılar hisseleri Çarşamba günü kapanışa göre yüzde 4 iskontolu sattı. Satış 21 uluslararası kurumsal yatırımcıya yapıldı. Son kapanışını 11.10 TL'den yapan Sabancı Holding hisselerinin piyasa değeri 1 Ocak 2017'den hisselerin satışının yapıldığı güne kadar yaklaşık yüzde 27 artışla 22.65 milyar TL'ye yükselmişti

Koç ailesi'nden rekor satış

Koç Ailesi, Koç Holding'te hızlandırılmış ön talep yoluyla 107 milyon hisse satışı için işlem başlattı.Satış işleminin 15,87 TL-16,38 TL aralığında gerçekleşmesi bekleniyor. Satış için yalnızca Citi yetkilendirilirken rakam yaklaşık 1,75 milyar TL olarak hesaplanıyor.

Koç Holding'in 17,18 TL'yi test ederek tarihin en yüksek seviyesine ulaştığı 24 Mayıs Çarşamba seansının kapanış fiyatı ise 17,02 TL'ydi. Bu kapanış fiyatına göre öngörülen aralık alt bantta yüzde 6,76 üst bantta yüzde 3,77 iskonto taşıyor. 

Hisselerin yüzde 68.5'i Koç Ailesi'nin

Koç Holding'in tamamının yüzde 68,51'ine sahip olan Aile'nin bu satışını gerçekleştirecek olan üyeleri arasında Mustafa Koç, Suna Kıraç, Ömer Koç, Ali Koç ve Caroline Koç bulunuyor. Satıştaki hisseler, Aile'nin toplam hisselerinin yüzde 6,16'sına denk geliyor. Koç Holding'in ise yüzde 4,22'si.

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.