Borsada gong bugün Mavi için çaldı

Borsada gong bugün Mavi için çaldı

Jean ve hazır giyim markası Mavi, 26. yılında halka açıldı. Bugün Borsa İstanbul'da gerçekleştirilen törende "gong" Mavi için çaldı.

A+A-

Mavi'nin payları Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı. Jean ve hazır giyim markası Mavi, 26. yılında halka açıldı. Bugün Borsa İstanbul'da gerçekleştirilen törende "gong" Mavi için çaldı.

Mavi'nin payları 21 Haziran'da BİST 30 endeksine dahil olacak. MAVI kodu ile Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlayan Mavi'nin halka arzına, Türkiye'de İş Yatırım liderliğinde kurulan ve 25 aracı kurumun yer aldığı konsorsiyum, yurt dışında ise Goldman Sachs ve BofA Merrill Lynch aracılık etti.

 Mavi'nin halka arzı dolayısıyla Borsa İstanbul'da düzenlenen gong töreni, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, Mavi Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Akarlılar, Global Marka Direktörü Elif Akarlılar, Turkven Genel Müdürü ve MaviYönetim Kurulu Üyesi Seymur Tarı, Mavi Üst Yöneticisi (CEO) Cüneyt Yavuz, markanın yüzü Kıvanç Tatlıtuğ, Mavi çalışanları, bu sürece dahil olan tüm iş ortakları ile Borsa İstanbul ve Sermaye Piyasası Kurulu çalışanlarının katılımıyla gerçekleşti.

"Artık daha büyük projeleri daha hızlı hayata geçirebileceğiz"

Mavi CEO'su Cüneyt Yavuz, gong töreninde yaptığı konuşmada, şirketin Borsa İstanbul ailesine katılmasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Mavi paylarının 21 Haziran'da BİST 30 endeksine dahil olacağını bilmenin ayrıca gurur verici olduğunu belirten Yavuz, "Çok başarılı bir halka arz süreci geçirdik. Türkiye'de olduğu kadar küresel finans çevrelerinde de büyük ilgiyle karşılandık. Mavi'nin kalitesini, müşteriyle kurduğumuz duygusal bağı, yarattığımız değerleri, ilkelerimizi, finansal gücümüzü ve büyümemizi her dönemde körükleyen öz sermayemizi yatırımcılara anlattık. Çok mutluyuz ki hedeflediğimiz en doğru, en kaliteli yatırımcı kitlesine ulaştık ve yurt dışından 3,1 kat fazla talep aldık." dedi.

Yavuz, Türkiye'ye ve bu ülkenin genç nüfusuna her zaman çok güvendiklerini dile getirdi.

Hisseler ilk gün prim yaptı

Mavi Giyim bugün Borsa İstanbul'da MAVI koduyla Yıldız Pazar'da ilk işlemlerine başladı. 43 TL fiyattan halka arzı yapılan hisse bugün en yüksek 45.86 TL fiyatı gördü. Halka arzdan pay alan yatırımcılar yüzde 6.5 oranında kazanç sağladı. Hisse günün ilk yarısını 44.76 TL fiyattan günü ise 44.50 TL'den tamamladı.

Borsa İstanbul tarafından yapılan açıklamada Mavi Giyim'in  21 Haziran tarihi itibariyle BİST 30 endeksine dahil edileceği belirtildi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.