Borsada "kör havuz" sonunda kalkıyor

Borsada "kör havuz" sonunda kalkıyor

Borsa İstanbul'da 2010 yılından bu yana var olan ve özellikle küçük yatırımcıların memnun olmadığı uygulamalardan biri olan kör havuz sistemi ortadan kalkıyor.

A+A-

Borsa İstanbul'da 2010 yılından bu yana var olan ve özellikle küçük yatırımcıların memnun olmadığı uygulamalardan biri olan kör havuz sistemi ortadan kalkıyor.

Geçtiğimiz ay gündeme gelen ve kaldırılması öngörülen kör havuz sistemi Nisan ayı başından itibaren kalkacak. 

Kör havuz ortamında hisse senedi işlemlerinde, gerçekleşen emirlerde taraf olan aracı kurum isimlerinin gizlenmesine 2010 yılında başlanmış ve zaman içinde “kör havuz” olarak adlandırılmıştı. Kör havuz, büyük ve kurumsal yatırımcıların, gün içinde yaptıkları işlemleri diğer yatırımcıların takip edememelerini sağlıyor. Bu sistemde, anlık olarak işlemlerin hangi kurumdan yapıldığı görünmezken, gün sonunda belli bir ücret karşılığında veri terminalleri aracılığıyla yatırımcılarla paylaşılıyor.

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ Borsa İstanbul'da var olan kör havuzun Nisan ayı başında kalkacağını söyledi.

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.