Borsada pozitif açılış bekleniyor

Borsada pozitif açılış bekleniyor

Borsada pozitif açılış bekleniyor

A+A-

Fransa’da dün yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda ilk iki sırayı alan Emmanuel Macron ve Marine Le Pen 7 Mayıs’ta yapılacak ikinci turda yarışacak. Güçlü küreselleşme taraftarı Macron ile Fransa’yı euro’dan çıkarma ve göçmenlere karşı söylemleriyle öne çıkan Le Pen arasında geçecek ikinci turdan Macron’un galip çıkacağına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor.

Fransa seçimlerinin ikinci turuna dair beklentiler küresel piyasalarda önemli ölçüde rahatlamaya neden olurken, USD ve altın değer kaybetti, ABD 10 yıllık tahvil faizi ise yeniden %2.3 düzeyine yükseldi. USD endeksi Kasım ayı ortasından bu yana en düşük seviyeye geriledi. TL bazında Mayıs 2013 tarihi direnç seviyelerini test eden BİST-100 Endeksinin dolar bazlı son üç ay içinde zorladığı 25,000 dolar direnç seviyesini geçtiği görülüyor. Yurtiçinde bugün kapasite kullanımı ve reel kesim güven endeksi açıklanacak.


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.