Brent petrol 52 dolardan işlem görüyor

Brent petrol 52 dolardan işlem görüyor

Küresel piyasalarda bugün Brent petrolün varili 52 dolardan işlem görüyor.

A+A-

Küresel piyasalarda bugün Brent petrolün varili 52 dolardan işlem görüyor. Brent petrolün varil fiyatı, dün 51,37 dolardan güne başlamış ve gün içinde en yüksek 52,58 doları görmüştü. Bu sabah güne 52,18 dolardan başlayan Brent petrolün varil fiyatı, saat 09.05 itibarıyla yüzde 0,21 azalarak 52,07 dolara geriledi. Aynı dakikalarda Batı Teksas (WTI) türü ham petrolün varili ise 49,80 dolardan alıcı buldu.      
         
Küresel piyasalarda bugün, Avro Bölgesi nisan ayı tüketici güven endeksi, Almanya mayıs ayı tüketici fiyatları endeksi, ABD nisan ayı kişisel gelir ve harcamaları ile ABD mayıs ayı tüketici güven endeksi verileri takip edilecek.      

Petrol piyasasında ise ABD'de açıklanacak stok verilerinin fiyatlar üzerindeki etkisi izlenecek.      
         
Uzmanlar, geçen hafta Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütünün üretim kısıntısının 9 ay daha uzatılması kararının ilk etapta piyasaları tatmin etmediğini ancak hafta başından bu yana petrolde tepki alımlarının başladığını kaydetti.      
         
Brent petrolde teknik olarak 52,80-53,00 dolar aralığının direnç bölgesi, 52,30-52,10 dolar aralığının ise destek seviyesi olarak izlenebileceğini belirtiyor. 


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.