Brexit'in faturası 62 milyar dolar

Brexit'in faturası 62 milyar dolar

Avrupa Komisyonu Başkanı Juncker, Brexit'in İngiltere'ye maliyetinin 62 milyar dolar civarında olacağını söyledi

A+A-

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Brexit'in İngiltere'ye maliyetinin 62 milyar dolar civarında olacağını söyledi. Juncker, Cuma günü BBC'ye yaptığı açıklama da "İngilizlerin taahhütlerinin neler olduğunu bilimsel olarak hesaplamalıyız ve ardından fatura ödenmeli", dedi.

Juncker, Faturanın 62 milyar dolar olduğuna ilişkin soruyu, "O civarda" şeklinde yanıtladı Juncker, "Bu, İngiliz hükümeti ve İngiltere Parlamentosu'nun eski taahhütlerini yansıtan bir fatura olacak. Yaptırım olmayacak" dedi.

Juncker, "İngiltere şunu bilmek zorunda ve sanırım hükümet şunu biliyor; taahhütlerini ve eski taahhütlerini bilip karşılığını ödemek durumundalar" şeklinde konuştu. Juncker, AB'nin "dostça" ancak "sıkı" bir pazarlık yürüteceğini sözlerine sözlerine ekledi. Juncker, eğer daha fazla ülke AB'yi terkederse bunun "son" olacağını kaydetti

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.