Bütçe 4,6 milyar lira fazla verdi

Bütçe 4,6 milyar lira fazla verdi

Maliye Bakanlığı, 2017 yılı şubat ayı ve ocak-şubat dönemine ilişkin bütçe uygulama sonuçlarını açıkladı.

A+A-

Merkezi yönetim bütçesi gelirleri şubat ayında 46,9 milyar lira, giderleri ise 53,7 milyar lira olarak hesaplandı.

Maliye Bakanlığı, 2017 yılı şubat ayı ve ocak-şubat dönemine ilişkin bütçe uygulama sonuçlarını açıkladı. Buna göre, şubatta bütçe gelirleri, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,9 artarak 46,9 milyar lira, bütçe giderleri ise yüzde 27 artış göstererek 53,7 milyar lira olarak gerçekleşti. 

Bütçe gelirleri ocak-şubat döneminde ise geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 15,6 artarak 105,7 milyar lira, bütçe giderleri ise ise yüzde 19,2 yükselerek 101,1 milyar lira oldu.  Böylece merkezi yönetim bütçesi, şubatta 6,8 milyar lira açık, ocak-şubat döneminde ise 4,6 milyar lira fazla verdi.

"Uygulamaya devam edeceğiz"

Konu ile ilgili açıklama yapan Maliye Bakanı Naci Ağbal, bütçenin şubatta 6,8 milyar lira açık, yılın ilk iki ayında ise 4,6 milyar lira fazla verdiğini belirterek, "Bütçe gerçekleşmeleri hedeflerimizle uyumlu seyretmektedir." ifadesini kullandı. 

Bütçe gerçekleşmelerinin hedeflerle uyumlu seyrettiğine işaret eden Ağbal, şubatta bütçenin 6,8 milyar lira açık, yılın ilk iki ayında ise 4,6 milyar lira fazla verdiğini belirtti. Ağbal, "2017 yılı bütçe hedeflerini gözeterek ekonomideki büyüme trendini destekleyen ve para politikası uyumunu da önceleyen bir maliye politikası çerçevesi içinde bütçe politikamızı uygulamaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.