CHP: İsmail Kahraman haddini bil!

CHP: İsmail Kahraman haddini bil!

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın yeni anayasada laikliğin olmaması gerektiği sözlerine sosyal medyadan tepki yağdı. CHP de resmi açıklama yaptı

A+A-

CHP, Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın, "Laiklik yeni anayasada olmamalıdır" sözlerine ilişkin “İsmail Kahraman haddini bil!” başlıklı bir yazı yayımladı. Yazıyı resmi Twitter hesabından yayımlayan CHP “Laiklik, dine saygı, din devlet işlerinin ayrılmasının yanında din sömürüsü yapılmaması anlamına gelmektedir. Din ve mezhep hiçbir zaman politika malzemesi olarak kullanılmamaktadır. Dinimiz asla halkı sömürme aracı yapılamaz!” ifadelerini kullandı.

@herkesiçinCHP hesabından yapılan açıklama şöyle:

"Laiklik, her şeyden önce toplumsal barış ilkesidir"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Laiklik her şeyden önce bir toplumsal barış ilkesidir" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun resmi Twitter hesabından yaptığı açıklama şöyle:

"Laiklik her şeyden önce bir toplumsal barış ilkesidir. Toplumsal barışımıza çoktandır kastedenlerin bu ilkeyi yok saymasına şaşırmamalıyız!"

"Ortadoğu bataklığı, sizin gibi dini siyasete alet eden zihniyetlerin eseri. Laiklik, herkes dinini özgürce yaşasın diye var İsmail Kahraman!"

"Her gün şehit veriyoruz, sınırın ötesinden roket yağıyor ama tek derdiniz Laiklik! Dini kirli hesaplarınıza daha fazla alet etmeyin artık!"

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.