CHP ve Saadet Partisi'nden Erdoğan'a çok sert TEOG eleştirisi

CHP ve Saadet Partisi'nden Erdoğan'a çok sert TEOG eleştirisi

Hem Saadet Partisi hem CHP Erdoğan'ın direktifi ile alelacele değiştirilen sınav sistemi nedeniyle iktidar partisine sert eleştiriler yöneltti

A+A-

Hem Saadet Partisi hem CHP Erdoğan'ın direktifi ile alelacele değiştirilen sınav sistemi nedeniyle iktidar partisine sert eleştiriler yöneltti. CHP tarafından düzenlenen ve bugün düzenlenen miting ile sona eren 'Fındık İçin Yürüyoruz'  etkinliğinde konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "bizim çocuklarımız kobay mı" diye sordu. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından TEOG’un kaldırılmasına tepki gösterdi

BİZİM ÇOCUKLARIMIZ KOBAY MI?

TEOG Sınav Sistemi'nin kaldırılmasını da değerlendiren Kılıçdaroğlu “Çocuklarımızın durumuna bakın Allah aşkına. Her bakan değişti, milli eğitim politikası değişti. Bizim çocuklarımız kobay mı Allah aşkına? Bizim çocuklarımız denek mi? Her zaman değişiyor, her ortamda değişiyor. Sınav kalktı, sınav geldi, o gitti, bu geldi. Dünyada böyle bir ülke yok. Dünyada gerçekten böyle bir ülke yok. Bir çocuğu eğiteceksen çağdaş eğitim normları belli verirsin çocuğa. Bu ülkenin yetişmiş kadroları var güzel öğretmenleri var konuyu bilen insanları var. Çözülmeyecek sorunumuz yok” ifadelerini kullandı. 

Erdoğan kaldırdı, Başbakan'ın haberi yok

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, eğitim sistemindeki değişikleri eleştirdi. 

Karamollaoğlu, "15 yılda 5 kere eğitim sistemimiz değişmiş, 6 bakan değişmiş. Aynı iktidar ama beş kere sistem, 6 kere de bakan değişiyor. Bunu anlamak mümkün değil. İşin garibi her gelen bakan yeniden eğitim sisteminin tanzimine girişiyor, eskiyi yanlış bulduğunu ifade ediyor." diye konuştu.

2016 eğitim raporuna göre, Türkiye'nin OECD ülkesi 38 ülke arasında 35'inci olduğunu belirten Karamollaoğlu, şunları kaydetti: "Kıl payı sonunculuğu kaçırmışız. Bunu bu arkadaşlar da görüyorlar, çözemiyorlar. Sınavlar aldı başını gidiyor. Türkiye herhalde sınav sistemini en hızlı, en çabuk değiştiren ülkelerden bir tanesi. Burada başarılıyız. Bir ülkede aynı iktidar döneminde imtihan sistemi bu kadar değişebilir mi? Maalesef ki Cumhuriyet'in en çok yanılan ve yanılgısını itiraf eden bir iktidar ile karşı karşıyayız. İstisnasız her konuda yanılmışız dediler ama bu yanılma hakını başkalarına vermediler."

TEOG sisteminin değiştiğini anımsatan Karamollaoğlu, "Biz başkanlık sistemine karşı gelirken sırf bu sebepten karşı çıktık. Türkiye'deki bütün politikalar tek bir kişinin insafına, inisiyatifine bırakılamaz. Bu şahsen Sayın Cumhurbaşkanı'na gösterilen bir tepki değil. Sistem, anlayış yanlış. Biz TEOG'un kaldırılmasına karşı değiliz, bunun yapılış biçimine karşıyız" ifadelerini kullandı.

Karamollaoğlu şöyle konuştu: “Sayın Cumhurbaşkanı, sanki başkası getirmiş gibi, ‘Böyle şey mi olur’ dedi ve TEOG’un kaldırılacağını açıkladı. Ama Başbakanın haberi yok, Milli Eğitim Bakanı'nın haberi yok, Müsteşarın, Talim Terbiye’nin, TBMM’nin haberi yok. Öğrencilerin, öğretmenlerin, velilerin haberi yok. Tek akıl, Tek karar... İşte biz başkanlık sisteminin muhtevasına da bu yüzden karşı çıktık. 17 Milyon öğrencinin, 80 milyonluk ülkenin kaderi tek bir kişinin inisiyatifine bırakılamaz. Eğitim ciddi iştir. Televizyon programında değil, hükümet programında açıklanır. Sanki rüyada görmüş gibi, akşam başka bir sistemle uyuyup, sabah bambaşka bir sistemle uyanılmaz. Bu yüzden biz diyoruz ki, değişmesi gereken artık sınav sistemi değil bu anlayışın bizzat kendisidir.”

Karamollaoğlu, TEOG'un kaldırılması tekfinin Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelmesi gerektiğini savundu.

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.