Çin bankalarının batık kredi oranı düştü

Çin bankalarının batık kredi oranı düştü

Çin Bankacılık Düzenleme Komisyonu, Mayıs sonu itibariyle Çinli bankaların geri dönmeyen krediler oranının azaldığını ve bankaların varlık kalitesinin yükseldiğini açıkladı.

A+A-

Çin Bankacılık Düzenleme Komisyonu, Mayıs sonu itibariyle Çinli bankaların geri dönmeyen krediler oranının azaldığını ve bankaların varlık kalitesinin yükseldiğini açıkladı. Bankaların varlık kalitesinin yükselmiş olması ekonominin daha sağlıklı bir büyüme patikasında ilerlediğinin de bir göstergesi konumunda.

CRI'nın haberine göre, Çin Bankacılık Düzenleme Komisyonu (CBRC) Koruyucu Düzenleme Bürosu'nun başkan yardımcısı Liu Zhiqing Perşembe günü düzenlediği basın toplantısında bankaların geri dönmeyen kredi oranının geçen aya göre yüzde 1.99, bir önceki yıla göre 0.16 puan daha düşük düzeyde olduğunu söyledi. Liu,   ayrıca takipteki kredilerin toplam değerinin Mayıs ayı sonu itibariyle 2,3 trilyon yuan (337 milyar ABD doları) düzeyinde kaldığını da açıkladı.

Liu, Şanghay, Jiangsu, Zhejiang ve Guangdong dâhil kıyı bölgelerindeki bankalardaki takibe düşen kredi oranlarında bir yıl öncesine göre önemli ölçüde düşüşler olduğunu söyledi. Bankacılık Düzenleme Komisyonu verilerine göre, 2016 yılı sonunda Çin bankalarının geri dönmeyen kredi oranı yüzde 1.74 oldu.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.