Çin'de 10 milyondan fazla yeni iş fırsatı yaratıldı

Çin'de 10 milyondan fazla yeni iş fırsatı yaratıldı

Çin'in iş piyasası, yavaşlayan ekonomisine rağmen istikrarını korumaya devam ediyor

A+A-

2016'nın ilk üç çeyreğinde Çin'de 10 milyondan fazla yeni iş fırsatı yaratıldı. Çin'in Halkın Günlüğü gazetesinin haberine göre, Çin, Ocak-Eylül döneminde 10 milyon 700 bin yeni iş fırsatı yarattı.

Ulusal işsizlik oranı ise tahminlerin gerisinde bir değere düştü. Yüzde 4,5 seviyesinde görülmesi beklenen işsizlik oranı, ilk üç çeyrekte yüzde 4,04 olarak kaydedildi.

Çin İnsan Kaynakları ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan edinilen bilgiye göre, Haziran 2013'ten bu yana Çin'in 31 büyük kentindeki kayıtlı işsizlik oranı ilk defa yüzde 5'in altına düştü. Artan istihdam oranına ek olarak, Çin'in dokuz bölgesinde asgari ücret Eylül sonunda ortalama yüzde 10,7 yükseldi. Asgari ücretin en büyük oranda yükseldiği kent Shanghai oldu. Shanghai'da yaşayan Çin vatandaşlarının aldığı aylık en düşük ücret 2 bin 190 yuan. Halkın Günlüğü'ne konuşan İnsan Kaynakları ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sözcüsü Li Zhong, sanayideki yapısal iyileştirmeler ve uygun istihdam politikaları sayesinde 2016'nın tamamında Çin'in iş piyasasının istikrarlı gelişmeyi sürdüreceği değerlendirmesinde bulundu.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.