Çinli şirketlerden ABD'ye rekor yatırım

Çinli şirketlerden ABD'ye rekor yatırım

Çinli şirketlerin ABD'ye yatırımları 2016'da 46 milyar dolar ile rekor kırdı

A+A-

Çinli şirketlerin ABD'ye yatırımları 2016'da 46 milyar dolar ile rekor kırdı. Rhodium Group ve Çin-ABD İlişkileri Ulusal Komitesi tarafından ortaklaşan hazırlanan rapora göre, Çin'li şirketlerin ABD'ye doğrudan yatırımları 2016 yılında 5 yıl öncesine göre 3 kat artarak 46 milyar dolar ile rekor kırdı.

Yatırımlar artacak

Öte yandan Çin'in egemen varlık fonu CIC, New York'a bir ofis açtı ve ABD'ye daha fazla doğrudan yatırım yapmayı planladığını bildirdi. 

CIC Başkanı Tu Guangsha, New York ofisinin açılışında yaptığı açıklamada, Çin ve ABD arasında yatırım alanında işbirliğinin geliyeceği konusunda iyiser olduğunu söyledi. Tu, "İki ülkenin de daha yakın ticari bağlara ihtiyacı var" diye konuştu. 

Konuşmasında CIC'ın ABD'deki yatırımlarının toplam deniz aşırı yatırımlarının yaklaşık yüzde 40'ını oluşturduğunu belirten Tu, ABD'ye yatırımları artırmayı planladıklarını ifade etti ancak detay vermedi.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.