Credit Suisse'den Türk tahvilleri açıklaması

Credit Suisse'den Türk tahvilleri açıklaması

Credit Suisse, Türk tahvilleri için olumlu sermaye piyasası için en az tercih edilen piyasalar görüşünde

A+A-

Credit Suisse Özel Bankacılık yatırım stratejisti Siu ve ekonomist Waeber, Türkiye'nin yerel para cinsi tahvillerinde olumlu görüşe sahip, dolar cinsi Türkiye tahvillerindeyse görece daha yüksek değer görüyor. Credit Suisse Özel Bankacılık yatırım stratejisti Jack Siu ve ekonomist Philipp Waeber 13 Şubat tarihli notta, Asya hisse senedi piyasalarının halihazırda yüzde 8 getiri sağladığını ve ABD yönetiminde korumacı önlem risklerinin arttığını kaydetti.

Siu ve Waeber, Güney Kore, Endonezya ve Tayland'ı en az tercih edilen hisse senedi piyasaları arasında sayarken, Asya'da ABD cinsi tahvillerinin güçlü kalmaya devam etmesini bekliyor. Credit Suisse stratejistleri Arjantin, Meksika, Güney Afrika ve Türkiye'nin ABD doları cinsi tahvillerinde daha yüksek değer görüyor.

Raporda, yerel para cinsi tahvillerde, Brezilya, Güney Afrika ve Türkiye tahvillerde olumlu görüşe sahip olunduğu belirtilirken, Hindistan tahvillerinde para politikası görünümünün daha az destekleyici konuma gelmesi sebebiyle olumlu görüş yerine nötr görüş benimsendi. Credit Suisse Çin'in yerel para cinsi tahvillerinde olumsuz görüşünüyse korudu.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.